Öt hónap melót tettek a balosok az oltásellenességbe, de most megrettentek

2021. április 5. 19:40

Káplár András
Drót.info
2021 márciusának végére csődöt mondott az az öthónapos oltásokkal kapcsolatos balliberális stratégia.

„Előbb Gyurcsány Ferenc, majd Karácsony Gergely, aztán Szabó Tímea és végül még Tordai Bence is beoltatta magát nagyhéten. Minderről pedig a közösségi médiában számoltak be. Közben a balliberális média csettintésre, összehangoltan próbálja cáfolni a baloldal oltásellenességét. Cikksorozatunkban bemutatjuk a baloldal oltásellenes hadjáratát, és megpróbáljuk összerakni, ezekben a napokban mi történhet a háttérben.

2021 márciusának végére csődöt mondott az az öthónapos oltásokkal kapcsolatos balliberális stratégia, melyben kíméletlen küzdelmet folytattak a keleti, így a kínai és az orosz vakcinákkal szemben. Talán már nem mindenki emlékszik, ezért érdemes felidéznünk, hogyan zajlott 2020 őszétől az oltásellenes hangolás. Kezdjük az úgynevezett kutatókkal és elemzőkkel.

Kezdődött az egész azzal, hogy Batiz András, Gyurcsány volt kormányszóvivője cégének felmérésével próbáltak tematizálni a keleti oltások ellen. Batizék tavaly novemberben (!) már arról hadováltak, hogy a kínait csak a magyarok 4, az orosz vakcinát a csak a megkérdezett honfitársaink 7 százaléka adatná be magának. Ma már több mint félmillió magyar kapott csak a kínai oltásból, ez pedig önmagában is bizonyítja, hogy az Euronewsnak ki kellene dobnia Batizék kutatásait a kukába.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 263 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 2022 választásokig ehhez hasonló írásokat kell megjelentetni hetente és akkor talán felébrednek a választók, és végleg elküldik a hatökrös fogatot ahova valók.

Igen! A nagy változást az jelenteni, ha mind a hat párt kiesne a választás során.
Lesz elég baloldali párt aki nagyon balra akar szavazni választhat közülük,de jól gondolja meg, hogy amit ígérnek az teljesíthető-e és ha teljesíthető, milyen áron.

Ceterum censeo... SOHA TÖBBÉ DK/MSZP/STB.-T!!!

Már megint csalsz. Olyan vagy, mint a vezéred Gyurcsány Ferenc, aki állítólag nem hazudik, csak nem bontja ki az igazság minden szeletét.

Gyulás Gergely nem mondta, hogy soha nem fogunk az oroszoktól vakcinát vásárolni. Nem is mondhatta, mivel már 2020 decemberében tárgyalásban voltunk velük. Oroszországban pedig folyamatban volt a nagy kapacitású oltóanyaggyár megépítése.

2020. december 31.én az ATV készített Gulyás Gergellyel riportot és ennek során a következőket mondta.

Nemzetállami szinten tudjuk jobban kezelni a koronavírus-járványt vagy uniós szinten ? Ursula von der Leyen azt twitterezte, amikor kiderült, hogy megvan a Pfizer-vakcina és december 27-én el lehet kezdeni az oltást az uniós tagállamokban, hogy ez az Európai Unió pillanata, a hashtag pedig az volt, hogy “stronger together”, együtt vagyunk erősek. Orbán Viktor viszont a rádióinterjújában azt mondta, hogy a britek már december közepén elkezdhetik az oltást, és ez olyan pofon Brüsszelnek Londonból, amit még ő itt Budapesten is érez. Azaz, aki nem Brüsszellel együtt van, hanem kilépett az EU-ból, az állampolgárai életét hatékonyabban tudja védeni, mint mi, akik “bennmaradtunk”.

Észszerűnek tűnik, hogy a tagállamok az Unió keretei között közösen rendeltek vakcinák. Egy nagy beszerzés a vakcinagyártóknak üzletileg fontosabb, árban a piac logikája szerint olcsóbb. Ettől még a tény tény marad: mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban, mind Kínában előbb állt rendelkezésre oltóanyag és előbb oltottak, mint az Európai Unióban.

Ha nem kaptunk volna Brüsszeltől, az Európai Uniótól tízezer Pfizer “Comirnaty” vakcinát, akkor nem oltottunk volna szombaton.

Nem tudjuk, hogy mi lett volna. Akkor minden tagállam egyedül fordult volna a gyártókhoz. Bár Magyarország nem a legnagyobb, de az egyik legtehetségesebb európai ország. Az először érkező Biontech vakcina feltalálója az Amerikában elő magyar Karikó Katalin professzor, aki a társaság alelnöke is.

Az oroszokkal, a kínaiakkal és az izraeliekkel is tárgyaltunk. 6000 orosz vakcina is érkezett a hétvégén Szijjártó Pétér külügyminiszter tárgyalásai nyomán, de még hónapokig kísérleti fázisban van az oltóanyag, nem engedélyezett.

Oroszországnak nincs elegendő gyártókapacitása. A tesztelésben örömmel veszünk részt, de oltóanyag tömegesen az uniós beszerzések keretében vagy Kínából érkezhet.,,
http://www.atv.hu/belfold/2020..

Összegezve: 2020. decemberében még nem volt olyan nagyarányú termelés Oroszországban, amelyből exportálni tudtak volna. Ezért nem tudtunk vásárolni. Azonban a tárgyalás és együttműködés folyamatos volt és amikor megfelelő készlet állt rendelkezésre megkötöttük velük a szállítási szerződést.

Ezek a tények és nem az amit megint ide böffentettél.

,,Szerintem az ebből fakadó kormányzati nyilatkozatokra, de januárban volt,Ez is hamis állítás.

December a Politico brüsszeli baloldali portálon jelent meg.

A Bors már 2020. december 29. ír róla és ez a december 31-én készült Gulyás Gergely riport előtt van. Így semmiképpen sem lehetett a januári kormányzati kijelentésre reakció.

Már egyszer leírtam, hazug, kétszínű személlyel nem vitázom. Te pedig ilyen vagy.
Egyébként most sem igaz amit állítasz, mert Krekó nem januárban mondta, hanem decemberben.

Te a Hírklikket hívod segítségül? Nevetséges vagy. Látom nevetsz is magadon. Jól teszed.
Egy január 8. írásra hivatkozol, amely azt tárgyalja, hogy korábban mit és miért mondta Krekó Péter.

Ha Krekó 2021. január 8.-án mondta, akkor 2020. december 29.-én miképpen hivatkozik erre a Bors online?

A baloldalnak már az emberélet sem számít? Az oltásellenesség pártjára álltak
A baloldal az oltási programot kezdte megtorpedózni. Szerintük ha kevesen oltatják be magukat, az Orbán Viktor kudarca lesz.
2020.12.29. 11:57 Bors
https://www.borsonline.hu/aktu..

Az amit írtál nem konkrétum, hanem a valóság elferdítése.
Itt olvashatod az hozzá kapcsolódó érvem: Berecskereki 2021. április 5. 21:25

Ezzel részemről a téma lezárva és nincs miért visszavonnom, hogy egy hazug, kártékony személy vagy.

A járvány kormányzati kezelése a józan gondolkodású emberek részéről elismerést vált ki. A józan gondolkodású többségben kezdettől visszatetszést keltett, s kelt ma is az ellenzék ezzel kapcsolatos taktikája, a járvány, politikai haszonszerzésre történő felhasználása.

A DK megnövelhette volna bázisát, ha e kérdésben felsorakozott volna a kormány mögé.

Szóval bizakodunk, de azért vannak negatív jelek is. A Reuters arról számolt be, hogy egy tokiói kórházban a civodos betegek hetven százalékában kimutatták a vírus új, "Eek" névre keresztelt változatát Az új variáns kapcsán felmerültek olyan megközelítések, melyek szerint vele szemben az eddigi vakcinák akár hatástalanok is lehetnek. Szóval óvatos optimizmussal tekintsünk a holnap elé, s mindenki temesse el a csatabárdot, most ne egymás, hanem a vírus ellen harcoljunk.

Na ja. Most meg a hülyét is játszod.
Felesleges, mert már kiismertelek.
Kiérdemelted a csörgősipkát, viseld boldogan.
Jó mulatást.
A játéknak vége, térj nyugovóra.
A harangkötelet azért még egyszer meghúzogathatod. ;-)
Ha nem megy, szóljál Zsolt barátodnak majd ő segít.

drot.info.hu
Aztán december végén jött Krekó Péter, a Gyurcsány-kormányoktól százmilliókat felmarkoló Political Capital elemzője, a Politico írása pedig már összekötötte az oltakozás kérdését a Orbán Viktor választási esélyeinek kérdésével. A cikk utóélete is érdekes. Az elemzőcég a médiafelháborodásra válaszul kiadott egy közleményt, amiben arról kamuztak, hogy a Sputnik-V vakcina „mögül azóta már a kormány is kihátrált”. Tudják, ez az az oltóanyag, amiből sok százezret adtak be azóta. Egyébként a Political Capital „álhírkutatásokkal” foglalkozik, ezek szerint viszont időnként gyártanak is. Krekó ebben az időben a Hírklikknek is adott egy egészen félelmetes interjút, amiben – egyebek közt - a következőket mondta, szó szerint:
„Az orosz vakcinát az emberek 7 százaléka, a kínai oltóanyagot pedig mindössze 4 százaléka lenne hajlandó elfogadni!”
„Egyszerűen csak arra hívtam fel az illetékesek figyelmét, hogy ha a kormányzat, netán csak a védelmi törzs továbbra is makacsul a népszerűtlen orosz és kínai vakcinát propagálja, akkor újabb bizalmatlanságot szül, s ennek következményeként sokan megtagadhatják az oltást. Ennek pedig áldozatai, és súlyos politikai következményei is lehetnek.”

hirklikk.hu
- Azért, mert továbbra is azt gondolom, hogy ha a kormány aláássa az emberek oltási hajlandóságát, akkor annak komoly politikai következménye is lehet. Ezt kötelességemnek tartom elmondani. Ha olvasta a Politico nevű hírportálnak adott interjúm kormánypárti média által készített „ferdítését”, akkor láthatja: azt a látszatot próbálták kelteni, hogy az ellenzék számára adok tanácsot. Pedig ez nem igaz!

Aki mindebből nem tudja követni, hogy a Hírklikknek adott január 8. interjúban megismétli és mosdatja magát, amit a Politikonak decemberben mondott, az sürgősen forduljon orvoshoz.

2002-ben mi is valami ilyesmire készültünk. Keserű volt a csalódás, és nem is az a lényeg, hanem, h. 2008-ig az értelmesebben vezetett volt blokkbeliek elhúzhattak mellettünk úgy, h. csak lassan tudunk vissza-zárkózni melléjük.

Felháborító pofátlanság a balosok 11 év "orbánozása", mert a szakadék széléről kellett az ország gazdaságát visszahozni, úgy, h. 2013-isg Simor volt az MNB államadósságot termelő vezetője.

Krekó mindennek a legalja. Ha lenne igazság, bojkottálnák minden elképzelhető téren. Most a Nagy Attila Tibor sikeresen csatlakozott hozzá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés