Nemes Jeles László és Nádasdy Ádám is tanítani fog a FreeSZFE-n

2021. április 4. 16:53
Tarr Béla, Enyedi Ildikó és Radnóti Sándor is oktat majd a színművészetiről távozók által létrehozott intézményben.

A Színház Online számol be a Jelen című hetilap interjújáról, amelyben Upor László egykori rektorhelyettest kérdezték a freeSZFE jövőjéről.

Ez azért óriási szám a mi kis négyszázvalahány fős iskolánkhoz képest. Az egyéni szerződések aláírása folyamatban van, ezért is nem lehet pontosan tudni, hányan élnek majd a lehetőséggel, de látszik, hogy folyamatosan növekszik a számuk. Nyilván vannak olyanok, akik meggyőződésből maradnának, és folytatnák ott, ahol vannak, másokat esetleg nem érdekel túlzottan, hogy milyen körülmények között és kikkel folytatják, csak tanulhassanak, és vannak, akik nagyon is szeretnének elszakadni az új vezetés által »dominált« intézménytől, hogy ilyen finoman fogalmazzak, csak esetleg valamiért nem tehetik. De úgy érzem, nagy az eufória” – mondta Upor arra utalva, hogy öt európai egyetem befogad bizonyos képzéseket, és a hírek szerint eddig 150 hallgató és tizenegy doktoranduszjelölt került a programba.

Upor arról is beszélt, nagyvonalúan, humánusan és szakszerűen működnek a partnereik: „Mindenkinek kívánom azt az élményt, ahogy az ember hétről-hétre olyan európai egyetemi emberekkel találkozik, akik minden kényes ponton a probléma helyett a megoldandó feladatot látják. Mifelénk ez elég szokatlan. Ezek a valóban európai társak teljes természetességgel, önzetlenül és a legcsekélyebb önfényezés nélkül cselekszenek: egymással szövetkezve keresnek kapcsolatokat, hogy mindenáron segíthessenek az itteni hallgatókon.

Felemelő érzés, revitalizáló. Friss levegőt fúj az ember lelkébe, ami mindannyiunkra ráfér az elmúlt időszak után.”

Kiderült: a felmondott, visszatérő tanárok mellett csatlakoznak világsztárokként ünnepelt alkotók is a szervezethez, köztük Nemes Jeles László, Tarr Béla, Enyedi Ildikó, Halasi Zoltán, Nádasdy Ádám, Radnóti Sándor.

Nyitókép: MTI Fotó, Vajda János

Összesen 202 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nádasdy egy nyelvész.
Mit keres egy színészképzőben?

??????
Mit zsidózol itt? Hablatyolsz itt össze-vissza.
Azt kérdeztem, hogy Nádasdy tudására mi szükség van ott. Ő nem logopédus. Se nem gyógypedagógus.
Az ó-angol ismeretekkel mit kezdenek a gyerekek a színpadon a magyarok előtt?
Mellébeszélsz és egy jót zsidózol, miközben fogalmad sincs arról ki is Nádasdy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés