Ki lesz a befutó?

2021. április 4. 18:50

Bencsik András
Demokrata
1994-ben az MSZP úgy nyerte meg a választásokat, hogy hivatalosan soha nem jelentették be, hogy Horn Gyula a miniszterelnök-jelölt.

„Ki lesz Orbán Viktor miniszterelnök kihívója? Nem mintha olyan fontos lenne e kérdésre válaszolni. 1994-ben az MSZP úgy nyerte meg a választásokat, hogy hivatalosan soha nem jelentették be, hogy Horn Gyula a miniszterelnök-jelölt, bár mindenki úgy gondolta, ő az. Akkor ez a lebegtetés bejött a baloldalnak. Bár a vaskorona is kellett hozzá.

Most más forgatókönyv szerint játszanak. Egy kis könnyed húsvéti latolgatásra ajánlom fel az alábbi elméletet, ami akár még igaz is lehet: emlékezhetünk, tavaly karácsony előtt született megállapodás hat ellenzéki párt (MSZP, Jobbik, DK, Momentum, LMP, Párbeszéd) között a 2022-es országgyűlési választáson való együttműködésről.

Úgy döntöttek, hogy a választásokon közös listát, miniszterelnök-jelöltet és mind a 106 körzetben közös jelöltet állítanak. A jelölteket és a miniszterelnök-jelölt személyét egy ősszel esedékes előválasztáson fogják kiválasztani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az eddig tudott jelöltjeik messze elmaradnak Orbán karizmájától, kvalitásától.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés