Tartuffe a kórházban

2021. április 1. 7:22

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A magyar sajtó Tartuffe-jei soha életükben nem akartak tájékoztatni senkit semmiről, ezek a gazemberek kizárólag előre megírt forgatókönyvek alapján megpróbálták aláásni a védekezést.

„A magyar sajtó Tartuffe-jei levelet írtak a kormánynak, amelyben úgymond a szabad tájékoztatásért esengenek, mondván, ezen életek múlhatnak. Egy jellemző rész a levélből: »Magyarországon azonban továbbra is csak falakba ütközik minden szerkesztőség, amely felelősen, a társadalmi érdeknek megfelelően szeretne beszámolni a járványhelyzetről és a kórházak leterheltségéről.« Nos, akkor a tényekről röviden: a magyar sajtó Tartuffe-jei az elmúlt egy évben bebizonyították, hogy egyetlen érdekük van és egy célt szolgálnak, úgy is, mint a teljes ellenzék propagandistái: ellehetetleníteni a kormány munkáját és annyit hazudni a magyarországi járványhelyzetről és a járvány kezeléséről, amennyit csak lehet. A magyar sajtó Tartuffe-jei az elmúlt egy évben – az ellenzékkel együttműködve vagy még azokat is túlteljesítve – »beszámoltak« arról, hogy:

 • a kormány nem vásárolt elegendő lélegeztetőgépet;
 • a kormány túl sok lélegeztetőgépet vásárolt;
 • a kormány a szigorítással és a rendkívüli helyzettel valójában nem a járvány ellen harcol, hanem diktatúrát akar bevezetni;
 • a kormány a választásokat sem akarja megtartani;
 • a kormány elhamarkodta a szigorításokat;
 • a kormány elkésett a szigorításokkal;
 • ideje lenne enyhíteni a korlátozásokon;
 • ideje lenne tovább szigorítani;
 • a keleti vakcinák használata emberkísérlet;
 • elegendő nyugati vakcina áll rendelkezésre;
 • ha nem áll rendelkezésre elegendő nyugati vakcina, arról a kormány tehet;
 • a magyar hatóságok engedélye csupán politikai nyomásra született meg;
 • a magyar hatóságok engedélye nem ér semmit, csak az unió hatóságai a megbízhatók;
 • az egészségügyi rendszer összeomlott;
 • az egészségügyi rendszer holnap fog összeomlani;
 • mindenki mindent remekül csinál, kivéve a kormányt;
 • nálunk halnak meg a legtöbben (ezt akkor mondták először, amikor nálunk haltak meg a legkevesebben);
 • a KSH adatai semmit sem érnek, a sajtó tudja jól.

És így tovább… A magyar sajtó Tartuffe-jei soha életükben nem akartak tájékoztatni senkit semmiről, ezek a gazemberek kizárólag előre megírt forgatókönyvek alapján megpróbálták aláásni a védekezést, és legalább az olvasóik tudatában és lelkében előállítani az »itt minden tragikus, itt semmi sem működik, minden rossz, amit a kormány tesz« érzést és tudatot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tiltakozom, hogy amikor a kórházakba látogatás céljából a hozzátartozók nem mehetnek be, akkor a média engedélyt kapjon a bemenetelre, forgatásra, az egészségügyben dolgozók zaklatására.

Tiltakozom, mert a nyílt levelet aláíró médiumok az elmúlt időszakban hírgyártással foglalkoztak. Több olyan fontos tényezőt elhallgattak, ami korábban történt és a jelenlegi helyzetre hatást gyakorol. Ilyen például: 2002-2010 között 26 ezer fővel csökkentették az egészségügyben dolgozók létszámát, drasztikusan csökkentették a kórházi ágyak számát, és kórházakat építettek le. Teljes káoszt okoztak a betegszállításban, százmilliárdokat vontak ki az egészségügyből és elmulasztották az elavult berendezések korszerű berendezésre való cseréjét.
Mindezt a nyílt levelet aláíró médiumok elmulasztották.

Tiltakozom, mert számtalan esetben bebizonyosodott, hogy a nyílt levelet aláíró médiumok az egyedi esetet általánosként kommunikálták félrevezetve ezzel a polgárokat.

Tiltakozom az egészségügyben feszítetten dolgozók megkeresése riportkészítés céljából. Az egészségügyben dolgozók feladata a e betegek gyógyítása, nem a firkászok kiszolgálása.

A nyílt levél három pontjával kapcsolatban.

1. Ne engedjék be a kórházakba, az oltópontokra a sajtó munkatársait, mert sérti az ott lévő betegek, oltásra várok személyiségi jogait, emberi méltóságát.

2. Ne engedjék meg, hogy az egészségügyben dolgozókat a sajtó munkatársai ,,zaklassák,, és kénye kedvük szerint változtassák a tájékoztatók tartalmát, hogy az egyedit általánosként mutassák be.

3. Az Operatív Törzs tájékoztatóját megfelelőnek és elégségesnek tartom. A sajtó munkatársainak lehetősége van írásban feltenni a kérdéseiket és arra minden esetben választ is kapnak. Az Operatív Törzsnek nem lehet feladata egyes sajtóorgánumok kiszolgálása, főleg azokét, akik hírgyártással foglalkoznak.

4. Elvárom, hogy azokat a sajtóorgánumokat, a sajtó munkatársait, akik elferdítik a tényeket, nem a valóságot írják, híreket gyártanak, a törvény szigora legyen a válasz.

EZEK UGYANAZOK. A folkeszitettek.
ES... FUGGETLENEK.
Meroben azok, legalabb mint a CNN.
Ugyanolyan boszmek, mint a folkeszitoik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés