Orbán Viktor szánt szándékkal hazudott

2021. április 1. 10:36

Lantos Gabriella
Facebook
Ez egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása. Van egyáltalán határ, Cipolla?

Orbán nem járványszakértő. De tudja, mit beszél. Nagy bajban lehet. Tegnap nem csak csúsztatott, szánt szándékkal hazudott. Azt állította, hogy most már nem a korlátozások állítják meg a tömeges fertőzést. Csak az oltás. Ez egyszerűen hazugság. 2 millió beoltott van, közülük legfeljebb 1 millió immunis. Ezért még semmi más nem állítja meg a vírust, csak a zárás. Ő mégis lazítani akar április közepén. 2,5 millió beoltottnál. Ez egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása. A 4. hullám biztos receptje.

Akkor is még legfeljebb 3 millió immunis ember lesz: beoltottak és fertőzésen átesettek együtt. Ez még a nyájimmunitás fele sincs. Ám ha jól halad az oltás, nyárra eljuthatnánk ide. A korai lazítással épp ezt a felszabadult nyarunkat kockáztatja. 2 hét múlva vágóhídra küldene embereket: diákokat, tanárokat, home office-os dolgozókat. Pedig semmi szükség nincs rá. És ésszerű indok sem. Csak egyetlen egy. Ha a cél a nyájimmunitás elérése. A lehető legrövidebb időn belül. Bármi áron. Lehet, hogy ez az orbáni stratégia. Akkor viszont mondja ki nyíltan. Tartson erről nemzeti konzultációt. Pl. ilyen kérdésekkel: Ön mennyi halottat viselne el azért, hogy 2 hét múlva visszakapja az életét? 30 000? 50 000? 100 000? Ma abszurdnak tűnik? Pedig nem az. 20 000 halottnál 2 millió ember még mindig kétely nélkül követi.

Vajon hol lehet a határ? Van egyáltalán határ, Cipolla?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt szeretnék, hogy minél nagyobb legyen az államadósság és minél többen menjenek tönkre! Mindent a választás és a hatalom megszerzése szempontjából néznek és mondanak!

Lantos elvtársnő csak azt nem veszi figyelembe, hogy 2,5 millió beoltott esetén a leginkább veszélyeztetettek 99%-a be lesz oltva.

És tegyük hozzá, a vírus elsősorban a munkahelyeken, a zsúfolt élelmiszerboltokban, szupermarketekben, piacokon és tömegközlekedési eszközökön terjed, nem a részlegesen újranyitó éttermekben, szállodákban, színházakban és cipőboltokban, ahol távolságot lehet tartani.

Orbán Viktor nem mondta: ,,nem a korlátozások állítják meg a tömeges fertőzést,,
Azt sem mondta, hogy április 19.-én lehet nyitni.

Azt mondta: , Egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg, de komoly esély van arra, hogy Magyarországon a legtöbb - vagy akár minden - uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet, és szabad nyarunk lesz - mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió műsorában pénteken. Orbán Viktor azt is közölte: reális esély van arra, hogy április 19-én újraindulnak az óvodák, iskolák, középiskolák.,,
A TV riportban pedig azt mondta az Operatív Törzzsel hetente értékelnek és a körülmények figyelembevételével döntenek. A zárás nem öli meg a vírusokat.

Ahhoz pedig nem kell szakértőnek lenni, hogy – figyelembe véve az influenzajárványt – semmilyen zárlat sem szünteti meg a járványt, csak lassítja. Csak az oltás szünteti meg. Ezért azt kell elérni, hogy megfelelő mennyiségben és időben érkezzenek az oltóanyagok és folyamatos legyen az oltás, és aki még nem regisztrált az regisztráljon. Ez utóbbira kellene a polgárokat ösztönözni. Én is ezt tettem a családban, rokonságban, baráti körömben. Így értem el, hogy mindenki regisztrált és a többség már megkapta az első oltást.
Aki pedig nem ezt teszi, számháborút folytat, mellébeszél, hazugságot állít az a halált terjeszti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés