Beoltottság: ezekben az órákban lépjük át a kétmilliós határt

2021. március 30. 12:23
Folyamatosan zajlik az oltás, ezekben az órákban átlépi Magyarország a 2 millió beoltottat György István tájékoztatása szerint.

Az Operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján jelentette be György István, az oltási munkacsoport vezetője, hogy ezekben az órákban lépjük át a kétmilliomodik beoltottat. Messze az uniós átlag felett vagyunk György István szerint, mint mondta, ez az eredmény a kormány vakcinabeszerzésének köszönhető. Eddig 3,7 millió fő regisztrált oltásra, és ebből 1,5 millió fő 65 éven felüli. Az utóbbi csoport 78 százaléka van beoltva, a múlt héten közel 540 ezer oltást adtak be.

Pedagógusok, oltóbuszok

György István beszámolt a pedagógusok oltásáról is, melyet Pfizer-vakcinával kezdenek meg. Három napon át 101 kórházban, 426 oltóponton várják a pedagógusokat reggel héttől este hétig. Az oltási munkacsoport vezetője szerint a pedagógusok második körös oltása húsvét után lesz, április 8-10. között. Az éjfélig beérkezett regisztrációk feldolgozása jelenleg is zajlik, a második adag oltásról is SMS-ben értesítik az érintetteket.

Az oltóbuszokról is szólt György, főleg kistelepüléseken vetik be, ahol nincsen háziorvosi praxis. Naponta 4-5 busszal dolgoznak – tette hozzá. Mindenkinek köszönetet mondott, akik részt vesznek az oltási programban.

Csökkenő fegyelem

Müller Cecília országos tiszti főorvos is üdvözölte, hogy Magyarország közelít a kétmillió beoltotthoz, ugyanakkor a járványügyi adatok továbbra sem kedvezőek: a kórházban fekvők száma jelentősen emelkedett, így már több mint 12 500 fő szorul kórházi ellátásra.

Az országos tiszti főorvos szerint nem csökken a mozgás Magyarországon, lazul a fegyelem, márpedig a járványügyi intézkedéseket továbbra is be kell tartani.

Fölöslegesen senki ne menjen vásárolni, mindenki figyeljen oda a higiéniai szabályok betartására”

– figyelmeztetett Müller Cecília, hozzátéve, hogy gyógyszertárba se menjen lehetőleg senki, aki elkapta a fertőzést.

A vakcina az egyetlen megoldás

Az országos tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy folyamatosan érkeznek az oltóanyagok: 81 600 adag Moderna-vakcina érkezett hétfőn, ez jellemzően a háziorvosokhoz kerül. 168 480 adag Pfizer-vakcina érkezett kedden, kedd éjjelre pedig 250 ezer Szputnyik V első adagos vakcinát vár Magyarország.

Müller Cecília szerint mindegyik vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet nyújt a betegség súlyos lefolyása ellen. Hozzátette: zajlik a várandósok beoltása is.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

 

Összesen 248 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gratuláció minndekinek, aki ehhez a szép eredményhez hozzájult: a kormáyntól kezdve, az Operatív Törzsön át az "oltakozókig"! A közös siker az egész nem-ellenzéki Magyarország sikere.

Galgóczi arról beszélt, hogy 8ezer új beteget regisztráltak hétfőn. ez eddig oké. de akkor szerinted az operatív törzs kedden délben azt jelenti be, hogy ugyanaznap éjfélig összesen hány új beteget fognak regisztrálni? :)

mennyire kell hülyének lenni, hogy ne szúrjon szemet, hogy valami itt nem stimmel?

MC szokásos szelidségével említette, hogy a mozgás változatlan az országban ( Megkapták a mobiltelefonok mozgási irányait és sűrűségét, ami nem mutatott csökkenést) Szerintem itt már csak egy brutális lépés használhat, be kell engedni egy-két TV stábot a covid osztályokra, hogy lássák az emberek a valóságot, hogy hova kerülhetnek, ha nem tartják be az utasításokat. Előbb voltam egy kicsit sétálni, több fiatal párral is találkoztam, akiken még véletlenül sem volt maszk. Kicsit dühösebb vagyok az átlagosnál, tegnap halt meg egy aktívan dolgozó, jó kondiban levő ismerősöm, úgy 10 nap alatt vitte el a vírus.

Ez a te interpretációd, egy kiragadott és így értelmezhetetlen adattal.

Egész másról írsz: én a gyors oltást dícsértem. A te perspektívádért te vagy felelős.

Szép siker a kamu pénztárgéppel a tilalom alatt végig nyitva tartó kínaihongkongáruházaknak és a létfontosságú mindentárusító teszkóknak, akik megkapták a teljes lakosságot, míg a magyarok arra várnak, hogy a csüngőhasú kegyeskedjen engedélyezni, hogy ők is dolgozhassanak.

Nem.
Konkrétan ezt mondom:

"Szép siker a kamu pénztárgéppel a tilalom alatt végig nyitva tartó kínaihongkongáruházaknak és a létfontosságú mindentárusító teszkóknak, akik megkapták a teljes lakosságot, míg a magyarok arra várnak, hogy a csüngőhasú kegyeskedjen engedélyezni, hogy ők is dolgozhassanak."

"ezekben az órákban átlépi Magyarország a 2 millió beoltottat"
György István tájékoztatása szerint.
György István, aki fideszes, tehát
"Ellopják, stadion, Lölő" - nem ezt akartad mondani?, mert nagyon úgy hangzott.
És még azt is hozzáteheted, a 2 millió kevesebb, mint a belgák, svédek egymilliója, neked, a fajtádnak elhisszük, csak mondjátok... sokszor, hangosan...

Nem, NEKED perspektíva kérdése. Tudod, hogy ez mit jelent?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés