Magyarország azon kevés tagállamok egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában

2021. március 30. 21:04

Varga Judit
Facebook
Mijatović biztos asszony elemzése egy az egyben beilleszthető lesz az Európai Bizottság következő jogállamisági jelentésébe…

„Mijatović asszonyt megint nem zavarták a tények...

A mai napon megjelent Dunja Mijatović, az Európa Tanács emberi jogi biztosának a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló jelentése.

A számos ténybeli tévedés és ferdítés mellett talán a legbeszédesebb éppen az, hogy a »független« Népszava már kora reggel, órákkal a jelentés hivatalos közzététele előtt beszámolt annak tartalmáról. Ennyit a baloldali média elnyomottságáról.

Úgy tűnik, Biztos asszonyt a részletes szóbeli és több tíz oldalas írásbeli kormányzati tájékoztatás sem érdekelte, hiszen egyetlen észrevételünket sem vezette át a jelentésébe, még a ténybeli tévedéseket sem.

Az objektivitás és pártatlanság látszatára sem adó jelentésben foglaltakkal szemben Magyarország azon kevés tagállamok egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben.

A magyar kormány mindezek ellenére továbbra is nyitott a párbeszédre, illúzióink azonban nincsenek.

Ha másra nem is, egy dologra biztosan jó lesz ez a memorandum: Mijatović biztos asszony elemzése egy az egyben beilleszthető lesz az Európai Bizottság következő jogállamisági jelentésébe…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés