Cigány hős nevét viseli ezentúl a Nyugati tér egy része

2021. március 26. 18:16
A hírt Kerpel-Fronius Gábor jelentette be.

Az Idetartozunk Egyesület kezdeményezésére új nevet kap a Nyugati tér közvetlenül a pályaudvar mellett elterülő része, közölte Kerpel-Fronius Gábor a Facebook-oldalán. A főpolgármester-helyettes bejelentette, a tér Puczi Béla nevét viseli majd, akinek emlékét egy kis tábla őrizte eddig mindössze a pályaudvar oldalában – írja a Telex.

Alig néhányan tudtak a tábláról, ahogy alig néhányan ismerik az embert is, akinek a nevét a tér e része viselni fogja. Büszke vagyok arra, hogy előterjesztőként én jegyezhetem ezt az előterjesztést, miként arra is, hogy olyan városvezetésnek vagyok tagja, amelyben ez a kezdeményezés természetes támogatásra talál” – írta a momentumos politikus, aki egyben felhívta a figyelmet Puczi hányattatott sorsára, és arra: „nem lehet ez a tér a nyugodt emlékezés helyszíne, csak a dühösé, a bele nem nyugvóé, a meg nem alkuvóé. Olyan helyszínnek kell lennie, ahol a magyarságunkat, történelmünket végre nyers valójában gondoljuk végig, nem olcsó pátosszal. Ahogy a szolidaritás, összetartás, nemzeti egység sokszor unalomig koptatott kifejezéseit is. Erre emlékeztessen bennünket Puczi Béla tere.

Puczi Béla volt az, aki az 1990-es marosvásárhelyi pogrom idején a „Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok” felkiáltással a románok ellen küzdő magyarok mellé állt. A fekete márciusról szóló tavalyi cikkünket itt olvashatja.

Nyitókép: Wikipédia

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezentúl minden ismeretlenről közterületet nevezünk el? Milyen sorrendben?

„Ne féljetek magyarok, itt vannak a cigányok!” - Marosvásárhelyen a magyarok mellé állt cigányok egyik vezetője.

Utána néztem. Egy szó sincs a cikkben erről.

Sajnálták ezt betenni a cikkbe? Miért?

Téged a szar újságírás is kielégít? Egy hírnek, sajtóközleménynek általában hat kérdésre kell választ adnia: „Ki? Mikor? Hol? Mit? Hogyan? Miért?”

Erről beszélek. Azt leírták, hogy az emberek nem tudnak róla, de azt nem, hogy mit kéne.
A csapnivaló az csapnivaló. Különösen a magyarországi újságírás összes oldala.

Az újságírás alapja, hogy már a címnek el kell döntenie az olvasó számára, hogy áldoz-e a cikkre időt. Én az egész cikkre áldoztam időt és nem lettem okosabb a lényegről.
A szemelvényezésnek pont az lenne az értelme, hogy ne kelljen az eredetit végigolvasni.

Nem kell jobban elmagyarázni. Az elvek ugyanazok - normálisan.

Én nem hallottam a rádióban, ez a cikk meg nem közölt róla semmit. Pedig kellett volna. Nyilván nincs anyagellenőrzés közlés előtt. Azaz nincs management.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés