Hímsoviniszta autók – az Alapjogokért Központ szemléje

2021. március 25. 16:24

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy az autó, mint olyan, eredendően hímsoviniszta közlekedési eszköz. Azonban e rettenetes környezetpusztító járművek közül is kiemelkedik a Volvo. A svéd márkának ugyanis a férfiasság szimbóluma a „lógója”. Mi lehetne ennél kirekesztőbb? Vagyis, egy nőnek valójában a „férfi sovinizmussal kell szembesülnie”, valahányszor egy ilyen autót lát. Ennek ellenére a vállalat egyáltalán nem hajlandó jelképet megváltoztatni – és bocsánatot kérni –, és van képe azt állítani, hogy a soviniszta jel valójában Mars istenre, a vasra és a kiváló minőségű svéd acélra utal. Szégyen, hogy a svéd – egyébként kínai tulajdonban lévő – cég ennyivel elintézte a jogos kritikát, hogy haladóbb szellemiségű logót kellene találnia. Csak remélni merjük, hogy lekonyulnak a jövőben az eladási mutatóik.

A kevéssé haladó svéd multival szemben a Coca Colában ismét nem kellett csalódnunk. A cég ugyanis bejelentette, hogy a jövőben csak és kizárólag olyan ügyvédi irodákkal hajlandó szerződni, melyek megfelelően diverzek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jogászok minimum harminc százalékának színes bőrűnek kell lennie. A probléma természetesen megint a rendszerrel van: az USA-ban ugyanis a fekete jogászok aránya alig öt százalékot tesz ki, ráadásul az Államokban illegális bármilyen olyan munkáltatói döntés, melynek alapja a rasszhoz való tartozás. Tehát az USA törvényei eleve tiltják, hogy a feketék felemelkedhessenek sanyarú sorsukból. Nem lepődtünk meg.

Az NBA, vagyis az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség is rasszista. Azt hihetnénk, hogy egy olyan szövetséget, mely sportágban a játékosok háromnegyede fekete, nem érheti ez a vád. Azonban aki ezt gondolta, az bizony jókorát tévedett! A fekete játékosok ugyanis korábban fejezik be a pályafutásukat az NBA-ben, mint a fehérek, továbbá a kispadozó játékosok 65 százaléka is fehér. Nem csoda tehát, hogy összességében tovább bírják a strapát. A lusta fehérek a padon pihennek, amíg a feketék dolgoznak. Láttunk már ilyet, vészterhes idők voltak.

Végre lelepleződtek a magukat feministának hazudó férfiak. A Slate magazinhoz olvasói levélben forduló férfi ugyanis azzal a problémával fordult az oldalhoz, hogy felesége a szülés után nem akar visszamenni dolgozni, ez pedig számára problémát jelent, mert így neki kell megkeresni a család teljes bevételét. Ráadásul az összes autóját sem tarthatja meg és nyaralni sem juthat el már akárhová. Önzőségét pedig feminista érvrendszerrel próbálta palástolni, hogy ő egy „ambiciózus nőbe szeretett bele”. Volt pofája továbbá még azzal is megvádolni társát, hogy szülés utáni depressziója van. Gusztustalan férfiak, holmi anyagi javak érdekében robotoltatják a nőket. Ezeknek semmi sem szent.

El kéne végre felejteni, hogy pedofilként hivatkozzunk a pedofilokra- erre hívta fel a figyelmet egy szexuális bűncselekményekkel foglalkozó civil szervezet, az ausztrál ABC pedig iránymutatásaikat továbbította is riporterei számára. Az elkövetőket ugyanis megrémíti ez a szó, holott egyáltalán nem biztos, hogy mindenki pedofil, aki ilyenfajta cselekményt követ el. Jó lenne végre kicsit érzékenyebben viszonyulni az ilyen kérdésekhez. Érthetetlen, miért lett botrány az ügyből, és végül a csatorna miért visszakozott. Elvégre a pedofilok csak türelmetlenek emberek.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy hogyan halad tovább Kalifornia a liberális úton, továbbá arról is, hogy a Brit Award nem bizonyult elég befogadónak, valamint arról is, hogy miért túlságosan egyszínű az angol zeneipar.”

A teljes szemle itt olvasható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés