Még szerencse, hogy nem minden kanadai magyar olyan, mint a Botmixeres

2021. március 24. 9:17

Pilhál Tamás
Pesti Srácok
Kétféle ember: az egyik épít, teremt – a másik rombol, pusztít. Jövőre e kettő közül kell válasszunk!

„Volt itt egy szívmelengető hír még hétfőn, ne libbenjünk túl rajta olyan gyorsan. Csaknem 70 millió forintot hagyott a szolnoki Hetényi Géza Kórházért Alapítványra egy tavaly elhunyt magyar férfi. Gulácsi István évtizedekig élt Kanadában, miután 1949-ben a kommunista terror elől kénytelen volt elmenekülni Magyarországról a feleségével együtt. A rendszerváltás után gyakran jöttek haza, hiszen Gulácsi Istvánnak és feleségének Magyarország a szülőhazája volt, a szíve közepe. Az 1924-ben született férfi azután döntött arról, hogy végrendeletében a kórháznak ajánlja föl vagyonát, hogy feleségét éveken át kezelték az intézmény kardiológiai osztályán. A kórház közleménye szerint az adományból Holter- és szívultrahang-készülékeket, defibrillátorokat vásárolnak majd.

Íme tehát egy kanadai magyar, akit ugyan a vészterhes történelem elűzött a Kárpát-medencéből, ám ő egyetlen percre sem szűnt meg a hazáját szeretni, magyarnak maradni. S aztán – végső búcsúzásakor – nemzetére hagyni a vagyont, amiért életében megdolgozott. Büszkeséget és hálát érezhetünk, amiért Gulácsi István a honfitársunk volt, és ismeretlenül is megőrizzük az emlékét!

Van aztán a másik típusú »kanadai« magyar. A Gulácsi Istvánok ellentéte. A mérgezett fajta. Akinek Magyarország se nem a szülőhazája, se nem a szíve közepe. Csupán műveleti terület, tartózkodási hely. Lábtörlő.

Ilyenekből (szerencsére) nagyon kevés van, ám annál kártékonyabbak. Például Cseh Katalinra gondolok, ki másra. Katalin a festői, genderérzékeny Montrealban született 1988-ban, s a libernyák gondolkodás (oximoron!) mellett valószínűleg errefelé sajátította el a jeles francia néphagyományt: az affektálva raccsolást. Amitől persze még lehetne ő a szívünk közepe. De nem az.

Miért nem?

Például, mert egy rádióműsorban jóízűen nevetgélt azon, hogy a kisgyermekeket az anyaméhben egy botmixerhez hasonlatos eszközzel darabolják föl. Hehehe, nagyon vicces. Cseh Katalin egyébként szülész-nőgyógyásznak készült – el lehet képzelni, milyen vidám hangulatban botmixerezgetett volna, ha végül nem politikusnak áll…

Ám annak állt. S e minőségében két esztendeje – maradva a gyermekgyilkosságok témakörénél – adománygyűjtésbe fogott a Planned Parenthood nevű Soros-szervezetnek. E hírhedt sátánista szekta működteti az Egyesült Államok legkiterjedtebb abortuszklinika-hálózatát. Továbbá élenjárnak abban, hogy az anyaméhben meggyilkolt gyermekek »botmixerrel« (hehe, ugye?) földarabolt testrészeit eladják biotechnológiai kutatásokra. A meggyilkolt kisgyermekek testrészeiben ugyanis fantasztikus üzleti lehetőségek rejlenek, tetszik tudni!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soká éljen Orbán Viktor és a Fidesz, akik együtt mentették meg a nemzetet!

Holapéztár? Mehetek a pézér?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés