Potocskáné Kőrösi Anita: A kormányoldal nem törődik a vállalkozókkal

2021. március 22. 17:09
A kormányoldal értelmetlenül elvon forrásokat a vállalkozóktól, amikor elutasítja, hogy megszüntessék a kötelező kamarai hozzájárulást – mondta hétfőn Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke.

„A kormánypárti képviselők nem vették tárgysorozatba azt a módosító indítványomat, amely azzal kapcsolatosan született, hogy töröljék el a kötelező kamarai hozzájárulást befizetését minden vállalkozónál!” – tette közzé a Facebookon a Jobbik alelnöke hétfőn. 

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy a parlament gazdasági bizottságának hétfői ülésén a kormánypárti képviselők nem támogatták a díj eltörléséről szóló indítványának tárgysorozatba vételét.  A kormányzatnak egyetlen célja van: adóztatni a vállalkozásokat – jelentette ki a jobbikos képviselő, hozzátéve, a kormányoldalon nem veszik figyelembe, hogy egyre mélyül a gazdasági válság Magyarországon.    

Potocskáné Kőrösi Anita azt mondta: az évek óta fizetendő hozzájárulásért semmilyen ellentételezést nem kapnak a vállalkozók. Kifogásolta azt is, hogy az eddigi tíz százalék helyett az évente többmilliárdos befizetés teljes egészét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kapná a jövőben, az erről szóló javaslatot pedig a településrendezési törvénycsomagban rejtették el.

(MTI, Facebook)

 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés