Pál Marci, a Háttér a Melegekért és egy LMBTQ-kutatás

2021. március 20. 11:55

Máthé Zsuzsa
Facebook
A Szivárvànycsaládokért Alapítvánnyal szoros együttműködésben lévő Háttér Társaság „véletlenül” épp gendertémákban rendelt meg kutatást.

„Tegnap egy kedves pszichológus kutató hölgy megkeresésére részt vettem egy másfél órás anonim, gender ideológiák témájú interjús kutatásban, melyet a Háttér Társaság, Magyarország legnagyobb leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete rendelt meg. 

Megkeresésemre a Pál Mártonnal elmaradt vita miatt került sor, konzervatív emberként kérdezték a véleményemet többek között a nők és férfiak helyzete, a családok, a hagyományos nemi szerepek, nemi sztereotípiák, a gyerekek szexuális nevelése, a homoszexuálisok örökbefogadása, az abortusz, az interszexualitás és a nemváltó beavatkozások kapcsán. Nagyon szívesen mondtam el a kérdezőnek, hogy miket gondolok e témákról.

Az interjú önmagában is érdekes volt, de azért méginkább, mert a melegjogi aktivistaként a szivárványcsaládokért kampányoló Pál Márton épp amiatt  tért ki az általam feltenni szándékozott hasonló kérdések megválaszolása elől, mert neki és a Szivárványcsalád mozgalomnak sem a gender kérdéshez, sem a nemváltó beavatkozásokhoz, sem a gyerekek szexuális kisebbségekkel kapcsolatos érzékenyítéshez semmi köze, azokról nem tud, nem is akar nyilatkozni. 

Ehhez képest felettébb meglepő volt szembesülni azzal, hogy a Szivárvànycsaládokért Alapítványt támogató, azzal szoros együttműködésben működő Háttér Társaság »véletlenül« épp ezekben a témákban rendelt meg kutatást. 
Eddig sem volt túl sok kétségem, de a tegnapi beszélgetés során újfent megerősítést nyert bennem, hogy e témák nagyon is egy szivárványos csokorba, a társadalmat radikálisan átformálni kívánó ideológiai-politikai csomagba tartoznak. Az azonos neműek örökbefogadása ebben az összefüggésben az ajtórésbe tett láb, mely mögött (meghaladva a biológia törvényszerűségeit), érkezik minden más is, gender ideológiástul, transzmozgalmastul...

Érdeklődéssel várom a kutatás eredményét és nagyon drukkolok, hogy ne herdáljuk el egy ilyen marxista metodika alapján működő téveszme miatt többezer éves alapvetéseinket. Tiszteljük egymást, egymás különbözőségét, emberi méltóságát, de a család sarokköveit őrizzük meg annak, amire a Teremtő elhívta: az egymástól üdítő módon eltérő férfi és nő életet fakasztó együttműködésének! A gyerekeinket pedig védjük meg a fenti témákkal való »érzékenyítéstől«, a lelki fejlődésüket veszélyeztető diskurzusokba való bevonástól! Mert az ő sorsuk, személyes boldogságuk, kiteljesedésük a tét. Ezen jelenségek kapcsán szelíd, de hajthatatlan határozottsággal felemelni szavunkat pedig elsősorban a mi szülői felelősségünk!

Ha valakit a téma mélyebben érdekel, jó szívvel ajánlom Szilvay Gergely A gender-elmélet kritikája című nemrég megjelent könyvét, amelyben a szerző nagyon alaposan tárja fel a kérdéskör összefüggéseit, és konkrét példákon keresztül mutatja be a sok helyen már törvényi szintre emelt törekvések abszurditását.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés