Magyarországon keresztény templomot rongáltak meg

2021. március 18. 18:14

Bayer Zsolt
Facebook
A hazai ballibsik rajongásig imádott városaiban az ilyen eset már megszokott, pici cikk a hatos oldalon, tíz sorban.

„Szörnyülködve olvasom a híreket: Magyarországon keresztény templomot rongáltak meg, mégpedig Gödöllőn. A Fényességes Nyugaton, a hazai ballibsik rajongásig imádott városaiban, mint Párizs vagy Berlin, vagy Birmingham az ilyen eset már megszokott, pici cikk a hatos oldalon, tíz sorban.

Na de itthon! Ilyenre még nem volt példa! Rosszul vagyok! Mi vezethetett idáig? Niedermüller keresztények elleni szóbeli uszítása? Vagy az, hogy a ballisbi ellenzék imádott pártjainak szavazói Amerikában és a Fényességes Nyugaton tönkreverhetik a keresztény kultúra bástyáit, akkor mint a majmok, másoljuk le mi is?

Itt állj, és ne tovább! Védjük meg a templomainkat, a kultúránkat! Nem szabad, hogy a klerikális épületek megbecstelenítése ugyanolyan rutinná váljon itthon, mint Franciaországban vagy Németországban…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már hogy ne valósult volna meg a gyújtogatás? Miről beszélsz, te?

Előszedte a gyújtósát, az utolsó pad szivacsára olajat öntött, meggyújtotta, majd folytatta az előtte lévő padsorral. Látszik a felvételeken, hogy nagyon dühös volt. Az ikonasztalkán ott volt a Krisztus-ikon. Odament, belerúgott az asztalkába, az felborult, letört a teteje, a Krisztus-ikon lerepült, utána visszasietett a táskájához, újabb flakont vett elő, locsolta a tüzet, hogy minél gyorsabban, minél nagyobb lánggal égjen. Végül a magával hozott festékes vödröt hozzávágta az ikonosztázionhoz, amelyre a kifröccsenő festék sajnos hamar rászáradt. Nagyon működött a gonosz ebben a fiatalemberben, de ahogyan valaki megfogalmazta: ő is áldozat, a gyűlölködés áldozata. A Jóisten kegyelme azonban erősebb volt, mert nagyon hamar sikerült eloltanunk a tüzet.

https://www.magyarkurir.hu/hir..

Az első korinthusi levél 3. fejezete verseiben, Szent Pál a pártoskodó híveket az egységre buzdítva a templom allegóriáját fejti ki: „Isten épülete vagytok, Isten a gondos építőmester”, a Pál által lerakott alap Jézus Krisztus, az erre alapozott épület megmarad az ítéletig. „Nem tudjátok, hogy Isten temploma vagytok, s az Isten Lelke lakik bennetek?” – figyelmeztet az apostol

A szabados, erkölcstelen életmódot folytató korinthusiakat így figyelmezteti az Apostol: „A kicsapongó a tulajdon teste ellen vét. Nem tudjátok, hogy testetek a bennetek lakó Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok? Nem tudjátok, hogy nem vagytok magatokéi? Nagy volt váltságdíjatok. Dicsőítsétek meg tehát Istent testetekben!” (1Kor 6, 18-20)

Meggyalázták a gödöllői görögkatolikus templomot – A parókus kéri, imádkozzunk az elkövetőért

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés