Még csak tesztelik a klímaberendezéseket a 3-as metrón

2021. március 17. 10:07
Néhány éve Karácsony Gergely pártjának a képviselői félmeztelenül utaztak az általuk szaunának nevezett metrón, emlékeztet a Magyar Nemzet.

Két gyártó klímaberendezését teszteli a BKV a 3-as metró kocsijain – írta a szerdai Magyar Nemzet. A lap kiemelte: a közlekedési vállalat szerint a járműveket felújító orosz cég hozzájárult a beszereléshez. A közbeszerzési eljárást majd csak akkor lehet kiírni, ha az üzemeltetési szempontból fontos összes információ összeáll. Azt nem tudni, hogy ez mikorra várható, és mennyibe fog kerülni a projekt – jegyezték meg. A BKV tájékoztatása szerint a kétféle klímarendszer működési elve között nincs különbség, a megvalósítás és a hosszabb távú üzemeltetés szempontjából viszont lehetnek eltérések.    

A megkötött szerződés értelmében az orosz cégnek bármiféle változtatáshoz hozzá kell járulnia, különben elvész a kocsikra adott harminc év garancia. A Magyar Nemzet érdeklődésére a BKV tudatta, hogy a Metrovagonmas jóváhagyta az ideiglenes klímarendszerek felszerelését. A lap úgy fogalmazott: nehéz megjósolni, mikor valósulhat meg Karácsony Gergely főpolgármester választási ígérete. Tavaly márciusban a városvezető úgy nyilatkozott: minden kocsit biztosan nem tudnak klímásra állítani, de a munkát el fogják kezdeni. Szavai szerint jó eséllyel már 2020-ban megindulhat a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálása – idézte fel a Magyar Nemzet.    

A lap azt is megjegyezte, hogy néhány éve Karácsony Gergely pártjának, a Párbeszédnek a képviselői félmeztelenül utaztak az általuk szaunának nevezett metrón, és azt követelték az akkori városvezetéstől: érje el, hogy biztonságos és kényelmes legyen a budapesti tömegközlekedés, vagy mondjon le. A főpolgármester tavaly azt közölte, hogy a klímaberendezések beszerelése elsősorban nem anyagi kérdés, a forrás rendelkezésre áll a projektre. „A pénz tekintetében a kérdés csak az, hogy a költségeket lenyeletjük-e az orosz beszállítóval, a városnak járó kötbér terhére. Ennek érdekében jelenleg is pereskedünk” – írta Karácsony Gergely. A Magyar Nemzet érdeklődésére a BKV azt közölte, hogy az orosz gyártóval a kötbér miatt zajló per jelenleg első fokon folyamatban van.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden utas kap egy kézi ventillátort, mint Karigeri ajándékát, ez lesz a metró klímája, mint anno a duma bojkottja...

A modern fővárosiak szeretik, amikor Karibaba és a TüttőKata szopatja őket.

Akkor ebből idén nyárra sem lesz klimatizált metrókocsi.

Ez te is tudod, hogy bullshit. A Városháza 2019 őszétől lényegében választási propagandaközpontként funkcionál és a szó gyurcsányi értelmében "úgy tesznek, mintha kormányoznának". A fő kampányígéretként megfogalmazott (egyébként szerintem teljesen felesleges és nem zöld) metróklimatizálás néhány milliárdos összege pedig nyilvánvalóan nem élné fel mindenestül a tartalékokat.

Mondcsak, utaztál már valaha a Metrón, vagy csak Budapesten kívülről nyomod a dumát, ahogy a hívek szokták???
Merthogy a vidéken élők mindig nagyon tudják, hogy mi lenne jó a budapestieknek...

Szóval nem Budapesten laksz, mégis osztod az észt, hogy mi a jó a budapestieknek.
Nincs több kérdésem.
Azt meg már ne is feszegessük, hogy a 4-es Metró légkondicionált, de érdekes módon arról egy büdös szót nem írsz.
Aztán még én vagyok a hülye...

"hiába volt az a 100 milliárd plusz, sajnos, kábé ennyi egy év alatt a főváros hiánya, "
Most az egyszer igazat írsz: ezek szerint azt is tudod,
a 100 milliárd pluszért és
a hiányáért mindig a gazdája a felelős.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés