Itt az összellenzéki videó! Kálmán Olga európai akar lenni mindenben

2021. március 15. 14:48
Legyen béke, szabadság és egyetértés! címmel osztottak meg közös videoüzenetet ellenzéki pártok a Facebook-oldalaikon a március 15-ei ünnep alkalmából.

A felvételen elsőként megszólaló Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke elmondta, az elmúlt 173 év azt mutatja, hogy a demokráciáért minden generációnak minden társadalomban újra meg újra meg kell harcolnia. „Megharcolunk veled együtt!” - jelentette ki.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke úgy fogalmazott: „Amikor a nemzet nem szabad, akkor nem az számít, hogy miben különbözünk egymástól, hanem az, hogy mi köt össze minket.”

A mi közös feladatunk most (...) félretenni az apró vitákat és nézetkülönbségeket, hogy együtt összehangoltan és szervezetten vegyük fel a kesztyűt, amelyet a hatalom dobott elénk” – hangsúlyozta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja azt mondta, Magyarország jövőjében nincs helye cenzúrának, szétvert szerkesztőségeknek, elhallgatott rádióknak vagy bezárt napilapoknak, mert ahol nem szabad a sajtó, ott nem szabad a nemzet sem.

„Mi sem leszünk szabadok, ha nincs független igazságszolgáltatás, ügyészség és rendőrség” – mondta a Jobbik európai parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton, hozzátéve, a „törvény előtt ne fideszesek és nem fideszesek álljanak, mindenki legyen egyenlő, senki se állhasson a törvények felett”.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta: „ne szolgákra és urakra legyen osztva ez az ország, hanem mindenki kapjon egy esélyt". „Mi egy szolidáris és esélyteremtő országban hiszünk, ahol az állam mindenkiről gondoskodik” – tette hozzá.

„Véget vetünk a magyar nép kifosztásának, visszaállítjuk Magyarországon a tisztesség hatalmát” – mondta Tóth Bertalan, az MSZP másik társelnöke. „Olyan országot építünk, ahol a becsületes munkát díjazzák, a tolvajokat és a csalókat pedig kisöpörjük oda, ahova valók” – jelentette ki.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke úgy fogalmazott, olyan Magyarországot szeretnének, „ahol a közös vagyonunk nem veszti el naponta közpénz jellegét, az ország tönkretételét pedig senki nem nevezi nemzeti, keresztény kormányzásnak”.

„Ahol a hatalom nem akarja megmondani, hogy kik vagyunk, hogy mit nevezünk családnak, hogy a nők nem csak a konyhában vagy a szülőszobában nők, hogy partnerek vagyunk és egyáltalán lehet szabadon szeretni és vigyázni egymásra” – folytatta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke közölte, „olyan Magyarországot akarunk, ahol igenis számít, hogy ne tegyük tönkre a bolygót és megőrizzük hazánkat olyannak, amilyennek szeretjük”.

„Ahol európainak lenni nem csak azt jelenti, hogy ezen a kontinensen élünk, hanem azt is, hogy nem érünk kevesebbet, mint bármely más európai, legyen szó a fizetésünkről, a nyugdíjunkról, az iskoláinkról vagy a kórházainkról” – mondta Kálmán Olga, majd arra buzdított, „legyünk ezekben is európaiak!”.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a videoüzenet végén kiemelte, „olyan Magyarországot akarunk, amely otthon a nemzet egészének, nem csak ennek vagy annak”„Ahol persze vitázunk és soha nem fogunk mindenben egyetérteni, de hisszük: csak együtt írhatjuk a magyar jövőt” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Ha ezek a demokraták győznek, és a magyar még akkor sem lesz képes Bécsben cukrászdát nyitni, akkor tényleg be lehet csukni az országot, és lehúzni a rolót.
Illetve, miket nem mondok:
kinyitni mindent és felajánlani Magyarországot a Brüsszeli Egyesült Sorosállamnak, hozza-küldje a migránsokat, de ízibe, mert már nagyon szeretnénk No-Go Zóna lenni...

Igen, ez a tömör, megbonthatatlan kisebbség történelmi átkunk. Ha az józan többség lankad, fárad, kétkedik, rögtön jön egy véres interregnum.

Mindig ugyanaz a hazugság: elismert összeegyeztethetetlenség az ellenzéknél, de / állítólag /
Orbán a legnagyobb veszély. Magyarul: ellenzéki kormányképtelenség a jól működő kormányzattal szemben. Avagy, hat gyenge pártot működtető vezérek egy nagyon jó kormány ellen.

Valami kommunista elvtársaid rendszere miatt nem teljesítettünk annyit, hogy megérdemeljük azt amit "bármely más európai, legyen szó a fizetésünkről, a nyugdíjunkról, az iskoláinkról vagy a kórházainkról"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés