Gyurcsány a börtön kapujában

2021. március 12. 7:00

Völner Pál
Vendégszerző
Czeglédy magabiztos, főnöke és mentora úton-útfélen kiáll mellette, biztosítja támogatásáról.

A szerző az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese

 

Sokakat joggal háborít fel az utóbbi időben a Czeglédy-ügy. A baloldal hat és fél milliárd forintos költségvetési csalással vádolt, korábban már csalás és magánokirat-hamisítás miatt elítélt házi ügyvédje nemhogy meghúzná magát a jelenlegi helyzetben, jó pénzért dolgozik a fővárosi, DK-s vezetésű önkormányzatoknak és nem kizárt, hogy a jövő évi országgyűlési választásokon is képviselőjelöltként találkozhatunk majd a nevével. Czeglédy magabiztos, főnöke és mentora az „Elvtárs, segítsd a lebukottakat” szlogent szem előtt tartó Gyurcsány Ferenc úton-útfélen kiáll mellette, biztosítja támogatásáról.

Azonban nem Czeglédy az első vádlott, akit Gyurcsány látványosan támogat. A sukorói telekcsere kapcsán 2017-ben börtönbüntetésre ítélt Tátrai Miklós volt MNV-főigazgatót és a társaság korábbi értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot is keblére ölelte. Császyt egészen a börtönkapuig kísérte, Tátrai bevonulása kapcsán pedig azt írta közösségi oldalán:

„Ma reggel Tátrai Miklós börtönbe vonul. Helyettem.”

Gyurcsánynak ebben az esetben teljesen igaza volt. Valóban helyette mentek börtönbe az MNV volt vezetői. Tátrai és Császy nem árulta el őt, és most Czeglédyvel szemben is ez a követelmény.

Pedig biztosan sokat tud annak Gyurcsány-családnak a pénzügyeiről, amelytől többször is kapott kölcsönt.

Ezért kap folyamatosan busás megbízásokat a fővárosi DK-s polgármesterektől, és ezért dobták be a joggal való visszaélés fényes példáját nyújtva a 2018-as országgyűlési, majd a 2019-es EP -választáson is jelöltnek, a mentelmi jog mögé bújtatva őt.

Czeglédynek nyilván hallgatnia kell majd, amikor beszélnie kellen és szó nélkül bemasíroznia a börtönbe, ha úgy alakul majd az ítélet. Ezeknek az embereknek az „omerta”, a hallgatás törvénye jut. Gyurcsányék mindenesetre addig is bármit megtesznek azért, hogy akadályozzák a büntetőper tárgyalását.

Pedig ha a volt miniszterelnököt valóban érdekelné a „közpénz-lopás”, akkor nem védené Czeglédyt. Hiszen ahogy egy február végi Facebook- bejegyzésben írta: „Aki kivesz egy fillért is ebből a közös pénzből, az az én édesanyámat lopja meg, akkor is, ha tavaly tavasszal ő már elment. És csak azok akarjanak velünk kormányozni, akik nem akarják meglopni az édesanyámat és a hozzá hasonlókat. Mert azokat a börtön bejáratáig üldözni fogjuk. Azokat is, akik most lopnak.”

Ezek után kíváncsian várjuk, vajon Gyurcsány mit fog majd tenni Czeglédy esetében: elkíséri vagy üldözni fogja a börtön bejáratáig?

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy pártnak nincs joga és lehetősége ítéletet hozni. Ugyan az ellenzék ezt hiszi magáról......
Gyurcsány ügyei elévültek. A feljelentések megvoltak.

Azok frissebb ügyek.

Soha ne felejtsük el neki a polgárháború kirobbantására tett kísérletet! És erős a gyanú, hogy a cigánygyilkosságokat a titkosszolgálat szervezte, szintén abból a célból, hogy véglegesen összeugrasszák a cigányokat és a magyarokat. Ezek akkora bűnök, amiket tényleges életfogytiglannal kellene büntetni, nem pedig lehetőséget adni neki, hogy a facebookon jópofizzon.

Oké. 11 embert megkárosított összesen 800+ ezer forinttal. Teljesen
más így a leányzó fekvése, Czeglédy ártatlan!

Emlékszem, hogy amikor Tátrairól kiderült, hogy börtönbe fog menni, Kálmán Olga Szolga az ATV-ben méltatlankodott, hogy micsoda eljárás ez, börtönbe csukni azt a Tátrait, akinek nemrégen született egy gyermeke.

Gyurcsány a bírósági tárgyalásra is el szokta kísérni a védenceit, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon a bíróra.
A börtönbe is bekísérhetné őket, nem csak a kapuig.

Mielőtt kinyomnálak, mint baloldali propagandistát, a többiek számára leírom:
Igen, a 2006-osat, amikor a zárt pártgyűlésen, az erősítőről felvett (tehát belsős munka) elmondott beszéd ki lett szivárogtatva, utána arra játszottak, hogy a tüntetések eszkalálódjanak (szomszéd utcában állomásozó, jól felszerelt rendőrök nem csináltak semmit, amíg a tévé-székházat ostromolták), utána erre való hivatkozással válogatás nélkül verték véresre az összes tüntetőt (és ne felejtsük el az utcán nyitott ajtóval ottfelejtett, éles fegyvereket tároló autót, a menetkészen beállított tankot)
Nyilván tudsz idézni Fidesz párttagok által mondott beszédeket, amik után a tömeg megindult a székházhoz, csak éppen az elmúlt 14 év alatt ez még senkinek sem sikerült.
Nagyon jó felvetés a stratégiai ágazatok, azokat kótyavetyélték el a baloldali kormányok nyugati cégeknek, ezzel garantálva a függőséget. Nem ugyanolyan súlyos, mint a polgárháborúra játszás, de ez is bűn.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés