Egy mondatban négy szemenszedett hazugság

2021. március 11. 8:58

Vásárhelyi Mária
Facebook
Miért kell olyan ügyekben is össze-vissza hazudozni, amelyeknek már semmiféle tétje nincs?!

„»Egyébként Vásárhelyi Miklós, az SZDSZ egyik háttérembere, a Soros Magyarország helytartója osztotta ezeket az ösztöndíjakat, én is tőle kaptam személyesen. Szájer József ment elsőként, egy évre rá Németh Zsolt, aztán jöttem én.« Ezt Orbán Viktor nyilatkozta a Mandiner március 4-én megjelent számában. Az igazság ezzel szemben az, hogy;

1., Vásárhelyi Miklós nem az SZDSZ háttérembere volt, hanem egyik alapítója és 1990 és 94 között országgyűlési képviselője.

2. Vásárhelyi nem Soros helytartója volt, hanem a Soros Alapítvány kuratóriumának elnöke, Soros György személyes képviselője. Soros György azonban soha, egyetlen alkalommal sem próbálta befolyásolni a kuratóriumok döntését, mindvégig tiszteletben tartotta a testületek autonómiáját. Persze tudom, hogy ez itt és most elképzelhetetlennek tűnik, de a kuratóriumok tagjai elég nagy tekintélyű, elismert tudósok voltak ahhoz, hogy bármilyen befolyásolási kísérlet esetén azonnal távozzanak a testületből.

3. A külföldi ösztöndíjak odaítéléséről minden esetben a 12 tagú Kuratórium döntött, amelynek tagjai Buda Béla, Enyedi György (elnök), Flerkó Béla, Hermán Ákos, Marosi Ernő, Komoróczy Géza, Köves András, Nyíri Tamás, Rozsnyai Bálint, Soós Gyula, Szentpéteri István, Vida Gábor voltak.

4. Ennek megfelelően hazugság az is, hogy bárki – így Orbán Viktor – személyesen Vásárhelyi Miklóstól kapta meg az ösztöndíjat. Az igaz, hogy Orbán többször járt Vásárhelyi Miklósnál, hogy különböző támogatásokat kérjen pártja számára, ezekről azonban szabályos pályázatok beadása után, ugyancsak minden esetben az illetékes kuratórium döntött.

Azt pedig, hogy mit jelent a »Soros Magyarország« elképzelni sem tudom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Persze tudom, hogy ez itt és most elképzelhetetlennek tűnik"

Nem, Mária, nem, félreérti a helyzetet. Nem elképzelhetetlennek tűnik, hanem elképzelhetetlen.

Az apa, Vásárhelyi Miklós saját árulásairól:
"a mi értelmiségi csoportunk egyre radikalizálódott, s az év végére érzelmeinkben, kultúránkban és képzettségünket tekintve is marxisták voltunk már. 1939-ben aztán beléptünk a kommunista pártba." (a Hitler-Sztálin paktum idején)
Vásárhelyi ezután már pártfeladatokat teljesít. Ha a párt azt parancsolta, szimuláljon és adja el magát annak, ami nem az, Vásárhelyi zokszó nélkül megtette.
"Egyúttal sok kommunista, köztük én is, azt az utasítást kapta, hogy lépjen be a szociáldemokrata pártba, és kerüljön lehetőleg felelős pozícióba, de továbbra is a kommunista párt vezetőségének utasításait kövesse. Én például 1939-1944-ig az SZDP tagja voltam, és két éven át titkárkodtam az óbudai ifjúsági szervezetben."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés