Orbán Viktort csak úgy van értelme leváltanunk, ha utána teljesen más világot hozunk

2021. március 10. 8:16

Fekete-Győr András
Facebook
2022 után új időszámításnak kell kezdődnie Magyarországon.

„Én abban hiszek, hogy a 2022 utáni évek Magyarországára újra vissza kell hoznunk a normális, konstruktív politikai és közéleti vitát – hogy a közös ügyeinket ne az egymás elleni gyűlöletkeltéssel, ne propagandával, lejáratással, hazugságokkal, hanem valódi érvekkel vitassuk meg.

Ez erősítheti meg igazán az ellenzéki együttműködést már most, egy évvel az országgyűlési választás előtt. Pont ezért tartom az ellenzék legerősebb fegyverének az előválasztást: szabályozott keretek között, a jövő Magyarországáról szóló vitákon keresztül kérhetjük majd az ellenzéki választók bizalmát. Végre nem a füstös szobákban ülő pártelitek, hanem az ellenzékkel szimpatizáló választók dönthetik el, hogy ki képviselje őket Orbán Viktor rendszerével szemben.

És kik fognak az előválasztáson kiválasztott, már győztes jelöltekkel szemben állni? A vitáktól és valódi versenytől elszokott, szavazógépnek használt fideszes jelöltek, akik képtelenek lesznek nyílt vitában megvédeni eddigi teljesítményüket, a leosztott közbeszerzéseket, az uniós pénzek eltérítését, és azt, hogy a lopáson és a koronavírus-járvány totális félrekezelésén túl valójában semmit nem csináltak a 2018 óta tartó kormányzati ciklusban.

2022 után új időszámításnak kell kezdődnie Magyarországon: a társadalmi béke időszakának, amelyben a társadalom és a politika különböző csoportjai nem legyőzni, hanem meggyőzni, nem elnyomni, hanem megérteni akarják egymást. Miniszterelnök-jelöltként egy ilyen új Magyarországért dolgozom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fegyőrnek ezt az idealista-bolsevista, mindent ígérő blöffjét már most megcáfolva láthatja mindenki: tele vannak részben lehazudott, részben kényszeredetten bevallott ellentétekkel. Fegyőr ugyanazt az emeletes marhaságot ismétli, amit már a kezdetkor sem tartottak be: majd mindnekit lesöprünk, az össze pártot, mert velünk, a mi politizálásunkkal új időszámítás kezdődik. Ezt a marhát ki akarja még hitelesnek tekineteni?

Ugye azért nem fogtok nagyon csodálkozni, amikor elbukjátok a következő választást?

De hisz tudjátok is már.

Az előválasztásig szerintem most már ez fog menni, mindegyik hiperaktív lesz a médiában, és egymást akarják majd felüllicitálni.

A Publicus felmérése szerint a Jobbik megelőzte a Momentumot. Persze nem tudom, hogy mennyire lehet hinni ezeknek a felméréseknek, de muszáj neki nyomulnia, különben csak harmadikok lehetnek az ellenzéki sorban, az meg hogy nézne már ki egy új, "fiatalos" pártnál.

,,Orbán Viktort csak úgy van értelme leváltanunk, ha utána teljesen más világot hozunk,,

Öszödön Gyurcsány Ferenc is a más világgal fenyegetőzött.
Főbelövés, vagy akasztás lesz?

Ja, teljesen új világot Gyurcsány Ferenccel és a komplett egykori MSZP/SZDSZ-szel. Világos.

Ja, nem.

Valóban: ott túl a rácson egy más világ van. (Gábor diák dala)

Ez a legszórakoztatóbb az írásban. Tulajdonképpen tényleg emlékeztet Orbánra. Van két füle, szája, orra...

De basszus, Orbán egy karizmatikus személy, akit kedvelsz, vagy gyűlölsz, de erről az alakról semmi más nem jut eszedbe, csak hogy egy rakás szerencsétlenség.

Ami viszont szomorú, hogy ez is jogász és az összehasonlításból csak annyi jön le nekem, hogy nagyot esett a jogászképzés színvonala...

Ezt úgy kellene kezdenetek, hogy tudomásul veszitek, hogy a véleményed, olyan, mint a bélgáz, mindenkinek van, de senki sem kiváncsi a másikéra
A politikai szinvonalatokat a tények, mint érvek használatával lehet emelni. Az nem érv, hogy utálod Orbánt. Az a te véleményed. A "fideszesek lopnak" című mesétek se tényeken alapulnak, csak a te véleményed.

Most komolyan. Neked mi jön le a budapesti szerencsérlenkedésétekből? Mi az, amit cirka másfél év alatt jobban csináltak ezek Budapesten? Mert innen nekem úgy tünik, hogy átgondolás nélkül csinálnak mindent. Látszik, hogy csak a lopás érdekli a moslék koaliciót. Ez az oka a Lánchíd körüli mizériának pl.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés