A II. kerület polgármestere néha érdemben is csinálhatna valamit

2021. március 10. 19:18

Fidesz II. kerület
Facebook
Őrsi Gergely megválasztása óta nem tesz mást, csak üldözi a népszerűséget.

„A II. kerület polgármestere néha érdemben is csinálhatna valamit

Őrsi Gergely megválasztása óta nem tesz mást, csak üldözi a népszerűséget. Legfőbb célja, hogy ő legyen az emberarcú, kedves kerületvezető srác/bácsi. Persze ez egy polgármestertől nem szokatlan. Az már baj azért, amikor teljesen elrugaszkodik a valóságtól és mindenben (is) jó fej akar lenni.

Nemrégiben az jelent meg az Őrsit évek óta gátlástalanul támogató egyik portálon, hogy nőnapra nőkről nevez el közterületeket, igaz olyanokat, ahol semmilyen ingatlannyilvántartási cím nincs. Tehát eddig sem kereste ezeket a helyeket a térképen senki. De nevezhetjük szép gesztusnak. Aztán jött valami érthetetlen hír szintén ezen az »objektív« oldalon, hogy a II. kerületi polgármesteri hivatalban a nők hány százalékkal keresnek kevesebbet, mint a férfiak: 1,1%-al. Komoly adat. (Ennyi év után talán elvárható lenne, hogy »szuperokos és tévedhetetlen« internetpubik ne keverjék az önkormányzatot és a polgármesteri hivatalt, de ez már tényleg csak felesleges kötözködés.)

Amikor azonban a női esélyegyenlőség támogatandó, de manapság túltoltan divatos témáját is próbálja feljátszani a polgármester, talán kitérhetne arra, ő valójában mit tett eddig az önkormányzat vezetésével eme kérdéskörben.

Nézzük a tényeket:

– 2006 és 2019 között 1 alpolgármestere volt a II. kerületi Önkormányzatnak, Dankó Virágnak hívják. Jelenleg 4 alpolgármester van, mindegyikük férfi! Ez ugye női arányt nézve 100%-ról 0 %-ra csökkenés. (Persze a politikusi költségek radikális emelkedése sem elhanyagolható.)

– A képviselő-testületben hatalmon lévő DK-Momentum-LMP-MSZP-PM többség 12 főjében 2 nő található. A Fidesz és Kdnp ellenzék soraiban 8 főből 2. Ez ugye 16,66% szemben a 25%-kal.

Szóval ezek a tények a II. kerület női döntéshozóinak kérdésében. Van min dolgoznia polgármester úrnak a PR területén is. De igazából jó lenne több energia és szakértelem a városrész mindennapi ügyeiben, az előző vezetés által kidolgozott vagy meg is kezdett programok átnevezése és/vagy befejezésre mellé új ötletek, tervek kidolgozásában, megvalósításában. Erre a járványidőszakban pont van is lehetőség.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés