Kissinger: Trump „brilliáns” Közel-Kelet-politikát folytatott

2021. március 9. 8:30
A volt amerikai külügyminiszter szerint Bidennek folytatnia kell elődje munkáját.

Henry Kissinger, aki külügyminiszterként szolgált Nixon és Ford kormányaiban, a Richard Nixon Alapítvány eseményén tartott előadást nemzetbiztonságról és külpolitikáról, ahol elismerően beszélt Trump külpolitikájáról, írja a Zero Hedge Fundra hivatkozva a Neokohn. Kissinger Trump diplomáciai eredményeit Nixon 1972-es kínai nyitásához hasonlította, és azt üzente Bidennek, hogy folytassa elődje Irán-politikáját.

Az Ábrahám-egyezményeket is méltatta. Szerinte a korábbi kormány két fontos sikert is aratott a Közel-Keleten. Egyrészt elhatárolták a palesztin problémát a többi problémától, így ez elvesztette vétóerejét. Másrészt sikeresen állították csatasorba a szunnita államokat a síitákkal, azaz Iránnal szemben.

Fotó: Henry Kissinger volt amerikai külügyminisztert a kínai államfővel, Hszi Csin-pinggel tartott találkozóján a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2018. november 8-án.MTI/EPA/Thomas Peter

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy penge volt , tényleg, ő a Nagy Henry, természetesen elsősorban a sajátjainak.
Hogy egyetemesen mit ér, arra rávilágít, hogy anno nem állt ki a főnöke mellett, amikor a haverok, sőt a Xawerek éppen sakterelték Dick torkát...

Hitler 1940-ben még nem állt készen a Nagy Resetre, a hatmilliós szám beindítására.
Ezért minden mozzanat, amely erre a fejlődési pályára terelte, Henry szemében briliáns, ez logikus.
Ha nincs a hatmillió, ma nincs mély állam, ez is logikus.
A hatmillió egy gigantikus befektetés volt az ő gondolkodásuk szerint, persze, erről a kiprovokált, és mesterterv szerint végbevitt projektról az európai zsidóságot elfelejtették értesíteni.

"A Biblia szerint Jákob a fiatalabbik volt Izsák és Rebeka ikerfiai közül, bátyja Ézsau. Mikor felnőtt, anyja segítségével csalással megszerezte a közben megvakult idős Izsáktól az atyai áldást, ami a bátyjának járt volna"
Mindent e szerint kell vizsgálni: "csalással megszerezte"
De sajnos, így kell mondani-írni: kellene...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés