„Bajszos f@sz” vs. „ócska kis proli”

Pert nyert Bayer Zsolt Nagy Blanka ellen

2021. március 9. 15:23
A bíróság ítélete szerint a publicista nem sértette meg az Áder János köztársasági elnököt beszédében bajszos f@sznak nevező ex-momentumos politikus/aktivista becsületét.

Másodfokon is megnyerte Bayer Zsolt a Nagy Blanka által ellene indított személyiségi jogi pert. A hírt a publicista közölte kedden, Facebook-oldalán. A korábban az MSZP és a Demokratikus Koalíció rendezvényein felszólaló, majd a Momentumhoz csatlakozó, végül onnan is kilépett Nagy Blanka becsületsértés vádjával beperelte Bayert, azt követően, hogy az újságíró tévéműsorában kemény kifejezésekkel illette, többek között „kretén barom állat”-nak és „szerencsétlen nyomorult ócska kis proli”-nak nevezte őt.

Nagy Blanka: „Üzenem annak a bajszos f@sznak...”

Bayer az említett műsorban arra a beszédre reagált, amivel az ifjú politikus (?), aktivista (?) ismertté vált. A politikai tevékenységét a „Független Diákparlament” néven futó liberális álcivil szervezetben kezdő Nagy Blanka 2018 decemberében, a Munka törvénykönyve módosítása elleni kecskeméti tüntetésen elmondott beszédével vált országosan ismertté. A beszédben Nagy Blanka számos trágár kifejezéssel illette a kormányt, a kormánypárti politikusokat és szavazókat, valamint a köztársasági elnököt.

Többek között úgy fogalmazott: „Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.” De mondott olyanokat is, hogy „ez az undorító tolvajbanda, ez a mocskos oligarchakormány bezsebeli magát a nyugdíjas éveire, maga meg nyugdíjasként csak nyomorogni fog”. A békemenetet egyszerűen „marhamenet”-nek nevezte, beszédét pedig ezzel fejezte be:

„Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek..., hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

Nagy Blanka elhíresült beszéde 2018 decemberében

Bayer Zsolt reakciója

Bayer Zsolt nem sértette mag Nagy Blanka becsületét

Bayer korábban első fokon már megnyerte a Nagy által vele szemben indított pert. A másodfokú bíróság az akkori ítéletet helybenhagyva felmentette Bayert a becsületsértés vádja alól kimondta: Nagy, a nagy nyilvánosság előtt elmondott közszereplőket érintő beszédével maga is a közélet akítv szereplőjévé vált, és ebbéli minőségében köteles az átlagosnál nagyobb mértékben elviselni a nyilvános kritikát. 

Bayer Zsolt mondatai  beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába, ezért nem sértette meg Nagy Blanka becsületét.

Bayer Zsolt az akkori perben az utolsó szó jogán Nagy Blankához fordulva kifejtette, az „nem megy”, hogy valaki felszólal egy tüntetésen, majd utána fürdik a népszerűségben, a kormánykritikus média dicséretében, majd „pityeregni kezd”, ha bírálatot kap hasonló stílusban, mint amit ő használt korábban. „Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!” – jelentette ki Bayer.

Nagy Blankával készült interjúnkat ezen a linken érheti el, a bíróság ítéletét és az ítélet indoklását pedig itt olvashatja el:

Borítókép: Mátrai Dávid, MTI/Mohai Balázs

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ekkora lemaradottságban és ekkora rezsimben, mint ami ebben az országban van..."

Kb mint a fegyőr háziatomerőműve.

Ez haláli. Ocsmány beszédet intézet hozzánk és főleg a köztársasági elnökhöz és még ő tesz feljelentést!

"Nagy Blanka becsületsértés vádjával beperelte Bayert,"

Hol van ennek a terebélyes lánynak becsülete és ki előtt?
Őt kellett volna feljelentenünk, és bezárni pár napra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés