Vádat emeltek a 15 évvel ezelőtti szentesi gyilkosság ügyében

2021. március 8. 10:20
A vádirat szerint a férfi elhurcolta és megölte élettársát.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 57 éves férfi ellen, aki elhurcolta és megölte volt élettársát 15 évvel ezelőtt Szentesen. A vádhatóság életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt.

A Fővárosi Főügyészség hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a férfit európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el, majd az osztrák hatóságok közreműködésével 2020 júliusában szállították Magyarországra, ahol gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették.

A gyilkosság indoka a gyermek megszerzése

A vádirat szerint a férfi és a nő a 2000-es évek elején ismerkedett meg, élettársi kapcsolatukból gyermek is született.

A nő 2006 elején – bár tartott a férfitől – úgy döntött, hogy elhagyja. Egy bérelt ingatlanba költözött Szentesen, és már mással tervezte a jövőjét. A férfi ezt látszólag elfogadta, valójában azonban

elhatározta, hogy megöli a nőt, ezzel pedig megszerzi közös gyermekük felügyeleti jogát.

A vádlott tudta, hol lakik a nő és azt is, hogy az ingatlant kutyával őrzik, ezért mérget szerzett be, eltervezte a gyilkosságot, és várta az alkalmat.

Megölte, majd a Tiszába dobta

A nő 2006. július 21-én este a gyerekkel volt otthon. A vád szerint a férfi – aznap este és másnap reggel között valamikor – bement a szentesi lakóingatlanba, megmérgezte a házőrző kutyát, majd közös gyermeküket a házban hagyva elhurcolta a nőt. Ezután ismeretlen helyen bántalmazta volt élettársát, aki ennek következtében meghalt. A férfi ezután a Tiszába rejtette a nő holttestét.

A vádlott azt a látszatot akarta kelteni, hogy a nő önként távozott az ingatlanból, ezért magával vitte a sértett biciklijét, majd reggel megjelent a nő szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni a lányukat.

A nő apja ezután átmászott a kerítésen, és a házban egyedül találta a kétéves gyermeket. A nő eltűnését még aznap bejelentette a rendőrségen.

A nő holttestét 2007 nyarán megtalálta egy horgász, akkor azonban nem tudták azonosítani. A büntetőeljárás során felmerült adatok alapján végül 2020-ban azonosították az áldozatot.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszékre, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

(MTI)


Címlapképen: Az áldozat. Kép forrása: RAS-Archívum

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek...

Válaszok:
Box Hill | 2021. március 8. 15:14

Az biztos, hogy lassan, de hogy biztosan...

Válaszok:
péterx | 2021. március 8. 16:59

Itt egy metaforáról van szó. Teológiailag precízen fogalmazva: Krisztus feltámadása és a Szentlélek kiáradása óta tudjuk, mi a létezés abszolút biztonágos alapja. Isten / az Igazság és a Szeretet / "biztos" győzelme már feltárult.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés