Jakab: Gyurcsánynak van két pozitívuma

2021. március 8. 10:10
A „judapestező” Bíró indulhat az előválasztáson, a Jobbik nemzeti párt, de a külhoni magyarok inkább ne magyar pártlistákra szavazzanak, és a kormányváltás vidéken fog eldőlni a Jobbik elnöke szerint.

Jakab Péter hétfőn a Telexnek adott interjúban közölte, az ellenzéki együttműködést meglepően olajozottnak látja. Mint fogalmazott: májusban lesz egy olyan közös minimálprogram, amit már társadalmi vitára bocsáthatnak, és meg lehet vitatni az emberekkel, szakemberekkel, civilekkel.

A judapestező Bíró lászló is indul az előválasztáson

A judapestező Bíró László kapcsán Jakab kijelentette, hogy „a jobbikosok tisztességes, emberek, akik ha hibáznak, nem megmagyarázzák, és letagadják, hanem elismerik és bocsánatot kérnek” (a judapestező Bíró László korábban azt állította: apátiában volt, azért tett antiszemita megjegyzéseket – a szerk.)

Jakab éppen ezért kiemelte, hogy borsodi időközi választás közös ellenzéki jelöltje meg fogja magát méretni az előválasztáson is, aztán majd a választók eldöntik, hogy nekik pár komment a fontos, vagy az, hogy végre normális életük legyen a saját szülőföldjükön.

Jakab az állítja, a Fidesz nem egy nemzeti párt.

„Mi attól vagyunk nemzeti párt, mert a nemzet egészét akarjuk képviselni. Minden magyart a nemzet részének tekintünk, mindegy, hogy kire szavaz, milyen a bőrszíne, vagy a határ melyik oldalán él. Ha tisztességes ember, akkor számíthat a képviseletünkre” – érvelt a Jobbik elnöke.

Határon túli magyarokról és az Európai Unióról

A Jakab Péter közölte: nem venné el a határon túli magyarok szavazási lehetőségét, ám mint fogalamzott:

szerinte az lenne jó, ha a határon túli magyarok nem magyarországi pártlistákra szavaznának,

szerencsésebb lenne, ha lenne szószólójuk a parlamentben. Az EU-ról szólva a Jobbik elnöke elmondta: lehetőséget lát az Európai Unióban, hiszen 2004 óta naponta 2,2 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett ebbe az országba azért, hogy felzárkózzon Nyugat-Európához, és azonnal csatlakozna az európai ügyészséghez.

Jakab konzervatív, de a „család az család”

„A család az család” kampánnyal kapcsolatban konzervatív az álláspontja – szögezte le Jakab Péter, mint fogalamzott: soha nem fog azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen.

A Jobbik elnöke örül annak, ha alkalmas miniszterelnök-jelöltek jelentkeznek be ebbe a versenybe, sőt, mindenkit arra biztat, hogy ha van ambíciója, minél hamarabb tegye ezt meg. Szerinte nagyon integratív embernek kell lennie annak, aki a közös miniszterelnök-jelöltséget feladatként kapja. Jakab kijelentette, „a legnagyobb lépés – nekem személy szerint is – az volt, amikor augusztusban mondjuk le kellett, hogy üljek Gyurcsány Ferenccel. És ez eldőlt:

ha a helyzet úgy hozza, hogy le kell ülni, akkor le kell ülni. Ezen nem múlhat a kormányváltás.”

Gyurcsánynak van két pozitívuma: egy, hogy leült a Jobbikkal, és megmutatta a kompromisszumkészségét.

Arra a kérdésre, hogy hány jelöltje lehet az előválasztásra a Jobbiknak, a párt elnöke elmondta: 106 is lehetne, de mindenhol a legalkalmasabb jelöltet fogják támogatni. S bárki lesz a közös miniszterelnök-jelölt, beáll mögé, de bízik benne, hogy ő nyer.

Címlapképen: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal, miután megszavazták büntetését az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az pl. pozitívuma, hogy nem kovidos, mint a neje. Más hirtelen nem jut az eszembe.

Tényleg elfogytak már a jelzők...

Pontosan így van.
Le van ez zsírozva, a körítés az már csak a rendes választást, az arra való mozgósítást, a jelölt promócióját és a közbeszéd tematizálását célozza.

Hogy leültetek egymással, az minősített Titeket véglegesen gerinctelen, hazaáruló, elvtelen, hatalommániás, idegen érdekeket kiszolgáló férgekké.

Emlékszel arra, amikor a jobbik portálján nagy betűkkel volt kiírva,nehogy:NEM= azt jelentette, hogy nem fognak össze a ballibbel.
Ennyire hiteles a jobbik. Igaz, a szavazóit lecserélte...........

Hát ja, jogállamiság balliberális módra. ti, különleges anyagból gyúrt emberek vagytok, a véleményetek tény.
Ha tiétek a hatalom, az maga a jogállam. A kisebbségből is rögtön többség lesz, elég ha nektek ez a véleményetek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés