Már koncerten tombolnak az izraeliek

2021. március 7. 15:09
Közel ötszázan voltak egy pénteki rendezvényen.

Közel ötszáz ember ment el valószínűleg dalolva Ivri Lider izraeli popénekes koncertjére a tel-avivi Bloomfield stadionba, írja az AFP híre alapján az Oe24.

A tömeges oltásoknak köszönhetően ugyanis újra lehet tömegrendezvényeket tartani az országban – igaz, a péntek esti koncertre csak oltási igazolvánnyal lehetett bejutni – közli a hírről szintén beszámoló Telex.

„Ez nagyon menő. Annyira boldog vagyok. Remélem, hogy ez a kezdete annak, hogy visszatérhetünk a normális életünkhöz” – mondta Reut Gofer, a koncert egyik látogatója, amikor megérkezett a stadionba. Nemcsak pénteken koncerteztek a helyszínen: a tel-avivi önkormányzat négy zenei rendezvényt is meghirdetett a hétvégére. Bár a stadionnak 30 ezer férőhelye van, egyelőre nem engedtek be ötszáznál több látogatót, és ők is inkább szellősen, maszkban élvezték a zenét a középső szektorban.

Az adatok szerint egyébként a közel-keleti ország nyolcmilliós lakosságának közel fele, 42 százaléka megkapta  a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát, ezzel a zsidó állam vezeti az oltottsági statisztikát az egész világon.

Ismert: az országban február végén kezdték el enyhíteni a harmadik járványhullám miatti korlátozásokat: a kulturális rendezvények mellett újra kinyitottak a bevásárlóközpontok, a fitnesztermek, az uszodák és a hotelek is. A legtöbb ember viszont csak akkor juthat be ezekre a helyekre, ha igazolni tudják, hogy védettek a koronavírus ellen, azaz van egy „zöld” oltási igazolványuk.

Nyitókép:Jack Guez / AFP

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

legalább hazafiak, lehet irigykedni, szted Orbán másképpen csinálta volna?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés