A Momentumtól Gyurcsánynak már nem kell tartania

2021. március 7. 18:04

Szolomayer Balázs
Demokrata
A Momentum eddig bejelentett politikai programjának ígéretei vagy a már ismert politikai lózungok szintjét ütötték meg, vagy teljes képtelenségek.

„Nagyon úgy fest, hogy a Momentum a 2019-es fővárosi előválasztásból sem tanult. A párt relatíve jó eredményt ért el a két évvel ezelőtti európai parlamenti választások alkalmával, aminek révén három képviselőt is küldhetett Brüsszelbe. Ebből kifolyólag a Momentumnál úgy kalkulálhattak, hogy bár nem terveztek a főpolgármesteri castingon jelöltet állítani, mégis szükségessé vált a saját jelölt indítása a megnövekedett támogatottság miatt, továbbá úgy számolhattak, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén erősebb pozíciókat tud fogni a párt a jövőbeni fővárosi vezetésben.

A liberálisok akkor Kerpel-Fronius Gábort kérték fel a feladatra, aki annak ellenére, hogy csúfos vereséget szenvedett a baloldali casting második fordulójában, teljesítménye arra mégis elegendőnek bizonyult, hogy főpolgármester-helyettesként Karácsony Gergely mellé kerülhessen.

A látszólagos »sikertörténet« mögül azonban felsejlik mind a Momentum tapasztalatlansága, mind Kerpel-Fronius politikában való járatlansága. Baloldali sajtóinformációk szerint ugyanis a párt vezetésének csak hónapokkal később esett le a tantusz, hogy a momentumos politikus kapta a leggyengébb főpolgármester-helyettesi portfóliót a vezetők közül. A Városházán betöltött súlyuk tehát elenyésző, annak ellenére, hogy Budapesten a második legerősebb ellenzéki pártról beszélünk. Fekete-Győr indulásával mintha ugyanennek a történetnek a megismétlődését látnánk.

A Momentum eddig bejelentett politikai programjának ígéretei vagy a már ismert politikai lózungok szintjét ütötték meg, vagy teljes képtelenségek. Azt talán hagyjuk is, hogy a bejelentett intézkedéseik túlnyomó többségéhez kétharmados felhatalmazásra lenne szükség: közvetlen köztársaságielnök-választás, euró bevezetése és így tovább. Ezek még a komolyabb vállalások közé tartoznak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt elhiszed? Ugyanazt csinálják, mint az USA-ban .....

Csak kettőt nézzünk a tervekből: négy napos munkahét és euró bevezetése.
Józan paraszti ész kell csak feltenni a kérdést: a fizetés marad? Elég lesz kevesebbet termelni?
Az euró bevezetése azonnali drágulást hoz.
Ez a két dolog elég lenne az ország tönkretételéhez.

Káosz és tönkremenés.
A politikai bosszú külön téma lenne.....

Totális felfordulást okoznának, amit nem tudnának kezelni.

A gyűlölet vezérli már az ellenzéki szavazókat is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés