Fidesz: ha a baloldalon múlna, nem lennének oltva a magyarok

2021. március 6. 14:01
Reagált a Fidesz a hat ellenzéki párt közös nyilatkozatára: „A baloldal képviselői olyanok, akik keveset tudnak, de azt is rosszul.”

Ahogyan arról már beszámoltunk, közös közleményt adott ki a DK, a Momentum, az LMP, a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd, melyben azt követelik, hogy a kormány adja át az oltási program szervezését a Nemzeti Oltási Bizottságnak.

Az első és legfontosabb feladat itt és most a tömeges oltások gyors és zökkenőmentes megszervezése. Bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és kormánya erre képtelen és alkalmatlan. A demokratikus ellenzéki pártszövetség kezdeményezi és követeli, hogy a járványügyi szakemberek, az orvosi kamara és az önkormányzatok bevonásával létrejövő szakmai testület, a Nemzeti Oltási Bizottság vegye át” – írták.

A Fidesz reagált az ellenzéki pártok közleményére

„A baloldal képviselői olyanok, akik keveset tudnak, de azt is rosszul” – írja reakciójában a kormánypárt.

Az oltás nem állt le, ezen a hétvégén több mint százezer embert oltanak be.

Vasárnap estére a beoltottak száma Magyarországon meghaladja majd az egymilliót” – hangsúlyozták.   

Hozzátették: a baloldali pártok mindent megtesznek azért, hogy lebeszéljék, elbizonytalanítsák az embereket a védőoltástól, pedig a védőoltás a leghatásosabb fegyver most a vírus ellen. Azt is bevallották, hogy azért teszik ezt, mert szerintük minél jobban elhúzódik a járvány, minél több a beteg és a halott, nekik annál nagyobb esélyük van a hatalomra – fogalmaztak.   

A közleményben arra is rámutattak:

a magyar oltási program példaértékű Európában.

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy Magyarország a második az uniós oltási ranglistán, hamarosan átlépi az egymilliót a beoltottak száma, ami a jól szervezett, ütemes oltásnak, és annak köszönhető, hogy számos uniós tagállammal ellentétben nem csak három, hanem már öt vakcinával lehet oltani az országban.

(MTI/Mandiner)

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés