Az akarat diadala

2021. március 6. 22:33

Ónody Gomperz Tamás
Jelen
Idáig sem az volt a fontos, hogy mi a valóság, hanem az, hogy mi van a plakáton.

„Észrevétlen maradt a napokban az a hír, hogy az NB 1-ben szereplő egyik futballklub edzője Orbán Viktorral tárgyalt a kinevezése előtt. Mert róla is ő dönt. Ez beteg dolog. De legfőképp működésképtelen, amint azt az oltási rendszer összeomlása is bizonyítja. Nem tegnap derült ki, hogy az akarat által irányított állam alulmarad a valósággal szemben, de a magyar társadalom közönye és az ellenzék gyengesége miatt a többség számára nem okozott megrázkódtatást az a felismerés, hogy a tankötelesség korhatárának leszállítása után nőtt az abortuszok száma, az otthoni pálinkafőzés ösztönzése és a légszennyezettség növelése pedig több áldozatot eredményez majd, mint a járvány. Ezek bonyolult összefüggések, az ok és az okozat időben messzire kerül egymástól, a felelősség kérdése könnyen elhárítható.

Amikor viszont az állam a lakhelyedtől 160 kilométerre jelöli ki azt a helyszínt, ahol megkapod az életmentő oltást, akkor nehéz másra mutogatni. Főleg, ha ez nem véletlen hiba következménye, hanem az egész regisztrációs eljárás elfuseráltságából következő tömeges jelenség. A Kubatov-listát egyszerű kezelni, ez az államgépezet választási machinációkra lett optimalizálva, nem oltási kampány megszervezésére. Arra pont annyira alkalmatlan, mint az ingyen parkolás a járvány megfékezésére.

Az akarat és a valóság közti szakadékot eddig szépen betömték a Háry János féle nagyot mondások. Pár éven belül utolérjük Ausztriát. Világszínvonalú a magyar egészségügy. Mindenki minket irigyel. Bejött? Kommunikációsan bejött. Nem meglepő, ha a kormány a járványt is azzal a módszerrel próbálta legyőzni mint a rezsidémont, az országon legfeljebb átutazó menekülteket és az Amerikában csücsülő Soros Györgyöt.

Idáig sem az volt a fontos, hogy mi a valóság, hanem az, hogy mi van a plakáton. A plakáton maga az akarat van. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ÓNODY GOMPERZ TAMÁS megint keveri a kását, mert erre fizet a Bank!

Ja, hitlerezd faszikám a kibaszott hülye bolsevik anyádat! Takarodj oda vissza!
(A cím a Riefensthal féle Hitler filmre utal.)

Miért szemlézi ennek a vakegérnek az írásait a Mandiner?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés