Legyen úrrá a kormány az oltáskáoszon!

2021. március 5. 12:59

Karácsony Gergely
Facebook
Hatalmas baj lehet az oltási terv végrehajtásával, ha már a miniszterelnök is hibákról beszél.

„Normális esetben a leírt szabályoknak meg kellene előzniük a politikusi beszédeket. Hatalmas baj lehet az oltási terv végrehajtásával, ha már a miniszterelnök is hibákról beszél – nem szokása neki a beismerés. Most újabb 70 ezer embert sikerült a totális bizonytalanságba taszítani. Lesz akkor tömeges oltás a hétvégén, vagy nem? Mi folyik itt?! Érthetetlen, hogy miközben egy éve velünk van ez az átkozott vírus, miközben hetek óta pontosan előre jelezték a szakemberek a harmadik hullám veszélyeit, miért nem lehetett erre időben felkészülni?!

Remélem, hamar úrrá lesz a káoszon a kormány mindannyiunk érdekében. Hogy így legyen, ahhoz ajánlott segítséget Budapest azzal, hogy saját oltási tervet adott át a kormánynak. Fontos lenne, hogy az oltások gyorsabb és biztonságosabb lebonyolítása érdekében a kormány kész és képes legyen az együttműködésre. Ha máshol meg tudták oldani, hogy oltópontokat alakítsanak ki a stadionokban például, nálunk is hasznos lenne, hiszen speciel stadion az van elég.

Budapest biztonságos működtetése szempontjából vannak olyan kulcsfontosságú szakemberek, akiknek esetleges kiesése a munkából komolyan befolyásolhatja a város hétköznapjait. De a vírus nem válogat, a szemétszállításban, vagy a metró üzemeltetésében kulcsfontosságú szerepet játszó kollégáink körében is megjelent a tömeges fertőzés. Ezért különös erőfeszítéseket kell tennünk a kiszámítható működés fenntartása érdekében. Fontos lenne, hogy az ilyen munkakörben dolgozó kollégák mielőbb megkapják az oltást, nem csak Budapesten, de más településeken is.

Mindazokat, akiknek az egzisztenciáját veszélyeztetik az újabb korlátozások, teljes körűen kártalanítani kell. A főváros teszi, ami erejéből telik. A jelentős bérleti díjkedvezményt például nem csak márciusra, de az év egészére kiterjesztettük, hogy ezzel ne csak a korlátozások átvészelését, de a talpraállást is segítsük. Most ki kell tartanunk, hogy mihamarabb vége legyen. Kapja össze magát a kormány, vessen véget az oltáskáosznak, ez most a legfontosabb!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te hülye, te, nem látod, hogy egy, érted EGY oltás esetében van káosz?
Szerinted ez mit jelent, te hígagyú ember? Mi a rossz, az SMS rendszer, vagy más?
A rendszerrel van káosz szerinted?
Nem tudni gondolkodni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés