De legalább kormányozni se tudnak

2021. március 5. 15:29

Kerner Zsolt
24.hu
Az, amit most látunk, még a novemberi szerencsétlenkedésen is túltesz.

„Március eleje van, november közepe óta nem volt szükség jelentős változtatásra a járvány elleni védekezésben Magyarországon. Akkor vezették be az eddig érvényes korlátozásokat, így az esti kijárási tilalmat, a digitális oktatást a középiskolákban és a többit. Eléggé nehezen és megkésve, ami súlyos második hullámhoz vezetett, de legalább az intézkedések hatására az elmúlt két hónap már nyugodtabban telt a kórházakban, bár az áldozatok száma így sem akart napi száz alá menni.

Azóta most először van olyan helyzet, hogy reagálni kell a vírusmutációk miatt növekvő esetszámokra. Pontosabban nem most, hiszen hetek óta látszik, hogy emelkednek a számok, és a korábbinál veszélyesebb mutációi terjednek a vírusnak. A kormány viszont hetek óta a nyitásról beszél, azt tervezgeti, annak a szabályairól indított konzultációt, és csak akkor szánta el magát a szigorításra, amikor az új esetek és a lélegeztetőgépen lévők száma mára elérte a novemberi csúcsot.

Az, amit most látunk, még a novemberi szerencsétlenkedésen is túltesz. A kormány összeomlott egy olyan feladat súlya alatt, amire fel lehetett volna készülni.

Magyarország jól áll az Európai Unión belül az átoltottság tekintetében, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a kormány unortodox módszerekkel szerzett vakcinákat Kínából és Oroszországból. Ezért sokan bírálják, sokan bizonytalanok is az uniós engedéllyel nem rendelkező oltóanyagok beadásával kapcsolatban, de sokan gondolják úgy, hogy ezzel Magyarország lépéselőnyre tett szert más országokkal szemben, abban pedig a tudósok egyetértenek, hogy minden vakcina sokkal jobb a koronavírus okozta betegségnél.

De az átoltottság még így is nagyon alacsony, eleve csak 2,8 millió ember regisztrált, és annak is csak a negyedét tudták beoltani legalább az első adaggal. A nagy mennyiségű kínai vakcina abban segített, hogy be tudták oltani azoknak egy részét, akik minden áron be akarják magukat oltani, de nem növelte az oltási kedvet. Már csak azért sem, mert egyelőre nem tudni, hogy a kínai vakcinát kapók korlátozás nélkül utazhatnak-e majd az Európai Unión belül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szlovákiai tesztelés! tesztelés! 120 millió euiróba került, egy új kórház felépítésének árába, Szlovákia ma a legrosszabb helyzetben van a világon, hetek óta. Ennyit tud a magyar haladó-demokrata oldal is.
De, legyen egy újabb tőrdöfés a 24-esek szíve közepébe:
"Tavaly július óta csökkent a lánctartozások aránya
Kismértékben javult a késve fizető üzleti partnerek miatt szenvedő vállalkozói kör helyzete is."
Tegyük hozzá, ez Magyarország, az ország, ahol Orbán mindent ellop. Brüsszel, Soros-OlAF, Soros- bíróság szerint.
A szegénység 10 év alatt 23-ról 8%-ra csökkent, az Eurpstat - ez még nem a Sorosé, aki zsidó - szerint.

Nem tudom, van még olyan ország, ahol az ajvékolók büntetlenül úszíthatnak a törvényes rend ellen járvány idején?

Ti most abban a helyzetben vagytok, hogy csak a pálya széléről tudtok bekiabálni, függetlenül attól, mi folyik a pályán. Mondd már meg te szerencsétlen, hogyan lehet megelőzni a járvány felfutását, amikor az egyedül az embereken múlik? A vírus emberről emberre terjed, ti pedig váltakozva követelitek hol a nyitást, hol a zárást, aszerint, hogy éppen milyen kedvetek van. A lényeg az, hogy mindig az ellenkezőjét mondjátok annak, amit a kormány mond. Erre bármelyik hülye képes.

Zsolt!

Lipóciában sokat vitázunk arról, hogy a buta gojok képesek-e az ország vezetésére, szerinted is ez kérdőjeles. Gondolod, hogy mi sikeresebben kezelnénk a járványt? Mi erre a garancia?

"ami súlyos második hullámhoz vezetett" Attól függ, honnan nézzük. Európai államokat elnézve nem volt súlyos. A baloldal segglyukából kikandikálva talán. De onnan is általában csak hazudni szoktak, nem tévedni.

"hetek óta látszik, hogy emelkednek a számok, és a korábbinál veszélyesebb mutációi terjednek a vírusnak"Logikus tehát hogy éppen ekkor kezdte a moslékellenzék KÖVETELNI a nyitást... tudod, Momentum, MSZP, Jobbik stb. egymásra licitálva... nyissák meg a színházakat, mozikat, múzeumokat, éttermeket, edzőtermeket, egyáltalán nyitni kell mindent. Konkrétan ez volt a moslékellenzék hirtelen előhúzott kampánya alig 3-4 hete.

A másik kérdés is adott: hogyan kellene csinálni? Melyik a bezzeg-ország? Bezzeg-Szlovákia? Bezzeg-Csehország?

Aljas hazug agit-prop munkás vagy, Kerner.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés