Birodalmi lépegetők

2021. március 5. 17:25

Szentesi Zöldi László
Demokrata
Most nem páncélosokkal és a Luftwafféval, hanem szivárványos zászlókkal és nemzetközi jelszavakkal támadnak, de mégis ők azok, újra itt vannak.

„Hónapokkal ezelőtt, amikor cikket írtam a Szabad Európa Rádió magyar adásának újraindításáról, magam sem hittem, hogy hamarosan a Deutsche Welle magyar adásának indulásáról is beszámolok majd. Férfiasan megmondom, fogalmam sincs, a Szabad Európa magyar médiakommandója felállt-e, megkezdte-e működését.

Az igazat megvallva egyetlen embert sem ismerek, aki vágná a centit, pipálgatná a napokat a naptárban, tűkön ülne, hogy a bideni demokráciaexport gyümölcseit végre leszakíthassa. És abban sem vagyok biztos, hogy lesz élő ember a földön, aki ezekből – az amerikai és német titkosszolg… izé, kormány által szponzorált – médiatartalmakból tudna meg bármit is Magyarországról.

De hiszen nem is ez a cél. Ami a Deutsche Wellét illeti, már rögtön az induláskor bődületes ellentmondással nyitottak. Saját bevallásuk szerint »a magyar média sokszínűségének javítása a céljuk«, ugyanakkor – nyilván merő véletlenségből – a német csatorna egyes tartalmait a 24.hu, a hvg.hu, a Telex, az ATV is terjeszteni fogja. Csakhogy ez így sehogy sem jó. Ha valóban sokszínűvé szeretnék tenni a hazai médiát, a Demokratával, a Magyar Nemzettel, a Karc FM-mel és a Hír TV-vel kellett volna hírcserés ügyletet kötniük a már nem nyomasztó, de mégis kétségtelen baloldali médiafölény ellensúlyozására. Figyeljük meg azt a bájos körülményt is, hogy a Deutsche Welle kereskedelmi, illetve magánszektor által működtetett médiumokat választott partnerül. Nem azt mondták, hogy csinálnak egy párhuzamos magyar közmédiát, hanem kiválasztották a hazai médiaélet néhány baloldali szereplőjét, és guruló eurókkal, birodalmi segélycsomagokkal segítik borzasztóan őszinte sajtószabadságharcukat a narancsos elnyomás ellen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gratulálok ahhoz, hogy addig hergelitek az embereket, addig hiteltelenítitek a kormányt, amíg sikerül lerontanotok a járvány elleni védekezéshez szükséges fegyelmet. Ennek pedig következménye van, mert a vírus terjedése nem a kormányon, hanem kizárólag azon múlik mennyire kerülik az emberek a kontaktusokat.

Hülyének nézitek az embereket, amikor egyszerre, persze a szerepeket elosztva mindig mások útján követeltek hol nyitást, hol zárást. Keltettétek a hangulatot az orosz és kínai vakcinák ellen, amikor azt történt, hogy az egységes kormányzat egyből határozni tudott a beszerzésről. Más országokban ezt politikai viták előzték meg, de végül azok is rájöttek, hogy az orosz és kínai vakcinával több az oltási lehetőség, mintha pusztán a nyugatiakra hagyatkoznának. Ti pedig most kussoltok, és jobb híján a kormány kárhoztatjátok a zárás miatt, miközben az ide vezető helyzetet részben az emberek viselkedése idézte elő. Na meg a gyorsabban terjedő új mutánsok, amik sajnos kivédhetetlen helyzetet is teremthetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés