Kárpátalját adná az oroszoknak a vakcináért cserébe a szlovák kormányfő

2021. március 4. 6:59
Csak viccelt.

Az orosz oltóanyagért cserébe Kárpátalját ígérte Oroszországnak Igor Matovič szlovák miniszterelnök − derült ki a Radio Expres hétfői adásából, amelyet az Index szemléz. Persze a kormányfő azonnal hozzátette, hogy csak viccelt, szavai azonban így is felháborodást váltottak ki az ebben a kérdésben különösen érzékeny ukránokban.

„Inkább cserélje el Szlovákia néhány régióját. Az ilyen helytelen nyilatkozatokkal a szlovák miniszterelnök elrontja az Ukrajna és Szlovákia közötti nagyon barátságos és őszinte kapcsolatokat” – reagált Dmitrij Kuleba külügyminiszter.

Matovic egyébként arra panaszkodott, hogy Szlovákiában kialakult egy vélemény, miszerint az oroszokkal kötött megállapodások automatikusan hazaárulást jelentenek. Szerinte nem ígért semmit Oroszországnak, és „az oroszok nem akartak tőle semmit” − számolt be a rádióinterjúról a Kárpátinfó.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nem volt vicc. Benes csehszlovák elnökötök tényleg odaadta Kárpátalját, mégpedig Sztálin karmaiba, 1943-as moszkvai talpnyalásán.

Ennek 2 üzenete van:

(1) Matovics buta mint egy amőba.
(2) A trianoni utódállamok sem érzik lezártnak a múltat.

Hruscsov a színmagyar Beregszászi-járást vissza akarta adni Kádárnak, de az a gazember elutasította. (Kun Miklós előadásából a Közszolgálati egyetemen)

Vannak, akik szeretnek mások földjével kereskedni: pl. az angolok Palesztina földjével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés