Forr a vidék, a dolgozók Makón és Gyöngyösön is jogosan elégedetlenek

2021. március 4. 15:29

MSZP
MTI-OS
A kormány azonnal cselekedjen a munkavállalók érdekében!

„A Continental makói gumigyárában dolgozók már kedd óta sztrájkolnak, és a helyzetük változatlan, a cégvezetés ugyanis ahelyett, hogy rendezné a kollektív szerződéseket és meghallgatná a munkavállalók jogos igényeit a túlórával, a juttatásokkal és a járvány munkahelyi kezelése kapcsán, továbbra is nyomást gyakorol a dolgozókra, hogy a most kiszabott teljesen kizsigerelő feltételek mellett dolgozzanak újra.

De nem ez az egyedüli eset, hogy a Fidesz-rezsim teljesen kiszolgáltatja a dolgozókat a multiknak: a gyöngyösi B. Braun gyár dolgozói csütörtökön jelentették be, hogy sztrájksorozatot kezdenek a magasabb alapbérekért. A gyár dolgozóinak szakszervezete jogosan elégedetlen azzal, hogy csak túlórázva, bónuszokkal kapnának több juttatást a dolgozók, amikor a jelenlegi járványhelyzetben az orvosi eszközöket készítő gyárban éjt nappallá téve dolgoznak az emberek. A Fidesz nem nézheti tétlenül, hogy a multik a munkavállalókkal fizettessék meg a járványhelyzet következményeit és a válságból való kilábalás árát!

Felszólítjuk a kormányt, hogy cselekedjen a munkavállalók érdekében, vessen véget a kiszolgáltatott helyzetüknek és lépjen fel a cégvezetés szakszervezetekkel szembeni elnyomó és agresszív politikája ellen! Az MSZP szociáldemokrata pártként természetes szövetségese a szakszervezeteknek és a dolgozóknak, ezért támogatja őket és fellép minden munkavállaló-ellenes intézkedéssel szemben a Parlament falain belül és azon kívül is”.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most nem számít a magántulajdon szentsége?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés