Orbán Európa helyett Oroszországot választja

2021. március 3. 11:26

Fekete-Győr András
Facebook
Ma talán tényleg kiveti magából az Európai Néppárt a rohadt narancsot.

„Több évig tartó bénázás után ma talán tényleg kiveti magából az Európai Néppárt a rohadt narancsot: a hírek szerint a Fidesz egyre nehezebben viseli, hogy két éve fel van függesztve a néppárti tagsága, és már a kormánypropagandájukkal is megüzenték, hogy inkább elmenekülnek az őket kidobni készülő pártcsaládból. Az már közhely, hogy Orbán Viktor a propagandájával egy saját alternatív valóságot épített fel magának Magyarországon, amelyben ők az igazi keresztények, az igazi konzervatívok, amelyben valójában ők küzdenek a jogállamiságért, és amelyben még nyoma sincs a politikai korrupciónak. Az viszont még tíz év propaganda után is meglepő, hogy addig hazudtak, amíg ők is elhitték a saját hazugságaikat: Varga Juditok és Gulyás Gergelyek adják elő faarccal az európai szövetségeseiknek, hogy Magyarországon virágzik a demokrácia, az őket érő támadások pedig csak egy sorosista összeesküvés részei.

Ezt ma már tényleg senki nem veszi be, amit talán a Néppártból való kiszorulásuk mutat a legjobban: hiába hangoztatja Orbán Viktor, hogy ő csak a keresztény-konzervatív gyökerekhez akar visszatérni, pont a korábbi keresztény-konzervatív szövetségeseinek lett elege belőle. És hiába támadják azzal a jogállamisági mechanizmust, hogy az csak „politikai fegyver”, mindenki tudja, hogy egyszerűen csak lopni akarnak.

Orbán ma tovább távolodott Európától, és tovább közeledett valódi szövetségeséhez, Vlagyimir Putyinhoz. Lassan talán arra is megnyílik a lehetőségük, hogy minden európai szövetségüket hátrahagyva az orosz elnök Egységes Oroszország pártjával kössenek szoros szövetséget és barátságot. Tőlünk aztán nyugodtan mehetnek Moszkvába – csak az országot ne vigyék magukkal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Fegyőr marhasága helytálló lenne, akkor egyetlen EU ország sem tartana kapcsolatot Oroszországgal. Fegyőr egy ócska demagóg, hordószónok. Egy piaci normális Mari néni is értelmesebben szól a témához.

Ez aztán a politikai tálentum!

Ha Momentum-szavazó lennék, azért nagyon remélném, hogy valójában nem hiszi azokat a baromságokat, amiket leír...

András! Selejtek vagytok, az egész koalíciótok vezérkara.

S persze gyökértelen seggnyalók, idegen zsoldosok.

Oroszország is Európa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés