Feloszlatta a francia kormány a migránsellenes akciókat szervező Identitás Generációt

2021. március 3. 15:31
A francia belügyminiszter szerint a szervezet „diszkriminációra, gyűlöletre és erőszakra uszít”.

A francia kormány feloszlatta szerdán az Identitás Generáció szervezetet – közölte a kormányülést követően a Twitteren Gérald Darmanin belügyminiszter, aki szerint a szervezet „diszkriminációra, gyűlöletre és erőszakra uszít”.

Rendelet a feloszlatásról

„Erre az egyesületre és egyes aktivistáira úgy kell tekinteni, mint akik diszkriminációra és erőszakra uszító gyűlöletbeszédet hirdetnek egyesek ellen a származásuk, a fajuk és a vallásuk miatt”, valamint

„a formája és a katonai szervezettsége miatt az Identitási Generáció magánmilícia jellegűnek is tekinthető”

– fogalmazott a tárcavezető a feloszlatásról szóló rendeletben.    

A feloszlatás indoklásából az is kiderül, hogy az Identitás Generáció adományokat kapott a tavaly augusztusban Új-Zélandon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt, szélsőjobboldali nézeteket valló ausztrál Brenton Tarranttól, aki 2019. március 15-én 51 embert mészárolt le az új-zélandi Christchurch város két mecsetjében.

Az Identitás Generáció akciói

Az Identitás Generáció, amely elítéli a „migránsinváziót” és bírálja a multikulturális társadalmat, akkor vált ismertté,

amikor eltorlaszolták 2018 tavaszán a francia-olasz határon lévő Échelle-hágót, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.    

Mintegy száz aktivista 2018. április 21-én azért ment fel az általuk „az illegális bevándorlók stratégiai átkelő pontjának” tekintett hágóba, hogy azt jelképesen lezárja, és onnan bírálja „a hatóságok gyávaságát”. A többségében franciákból álló csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is voltak.

A politikai elit korábbi szankciói

A közelmúltban a belügyminiszternek sikerült elérnie több iszlamista tevékenységgel gyanúsított egyesület (CCIF, BarakaCity, Jasszin sejk kollektíva) betiltását is, 2019-ben pedig Emmanuel Macron államfő kezdeményezésére több szélsőjobboldali csoportot (Bastion social, Blood and Honour és Combat 18) feloszlatott a francia igazságszolgáltatás.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Tehát a francia állam aktívan fellép azok ellen, akik a francia államot szeretnék védeni a korlátlan bevándorlástól."

A macron-i állam "Renew Europe" :-(

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés