Csak népszavazással lehessen kilépni az Európai Unióból!

2021. március 2. 12:06

Mellár Tamás
Facebook
Megint az a rendszerváltozás előtti helyzet áll elő, amikor piros útlevéllel csak bizonyos országokba lehetett utazni, míg kékkel bárhova.

„A parlament igazságügyi bizottsága nem vette tárgysorozatba a Párbeszéd azon javaslatát, hogy csak egy érvényes és eredményes népszavazás után lehessen kilépni az Európai Unióból.Szabó Tímea frakcióvezetővel december 8-án nyújtottunk be indítványt azért, mert nagyon sok jel mutatott arra, hogy az Orbán-kormány lépéseket tesz abba az irányba, hogy kilépjünk az Európai Unióból. December elején a kabinet kilátásba helyezte, hogy megvétózza az uniós költségvetést. A beadványnak ma is van aktualitása, mert a kormány az oltási útlevél esetében is szembe megy az európai szabályozással.

A kabinet olyan koronavírus elleni vakcinákat engedélyez, amiket az EU nem, és hogy ezt valamilyen módon mégiscsak elrejtse, olyan oltási bizonyítványt ad ki, amiben nem szerepel az oltóanyag típusa. Megint az a rendszerváltozás előtti helyzet áll elő, amikor piros útlevéllel csak bizonyos országokba lehetett utazni, míg kékkel bárhova. A helyzet még ennél is rosszabb lesz, mert akkor piros útlevéllel legalább Csehszlovákiába el lehetett menni, de most úgy néz ki, hogy már Csehországba se. Nem mondunk le a javaslatunkról, 2022-ben visszatérünk a kérdésre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mellár ki akar lépni? Nem szép dolog:-)

Neki meg, ha egyedül akar kilépni.
Mi azt szeretnénk még mindig, hogy jobban működjön.

Érdekes, mert egyebekben a liberálisok nem hisznek a többségi akaratban. (L. pl. LMBTQWERTZZU jogok, migránsok betelepítése)

Na ide figyelj, Mellár!

Amióta beléptünk az EU-ba, egyetlen egy parlamenti párt akart kilépni az EU-ból, mi több, KÖVETELTE a kilépést (és égetett (!!!) EU-s zászlót a rendezvényén).

Igen, ez a párt a mai szövetségesetek, az ún. Jobbik volt.

Frusztrált idióta Mellár!
A lengyelek tárgyalnak kínai vakcina vásárlásáról.
Hallgattál volna...., talán ismered a közmondást, noha az utóbbi időben kifejtett tevékenységed már a négy alapművelet százas számkörben való alkalmazását sem bizonyítja.

Nem ismeri az Alaptörvényt.

Ezt most kinek írtad? A jobbik akart kilépni az unióból, tudod az a náci párt, akivel összebútoroztatok.

Csehország tárgyal az orosz vakcináról, Szlovákia már be is hozott belőle. A lengyelek történelmi okokból tartanak az orosz vakcinától, inkább a kínaiakkal vették fel a kapcsolatot.

A marhák azok, akik beléptek kilépési mechanizmus nélkül. Na kik léptek be? Akik Bécsben cukrászdát akartak nyitni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés