Nyílt levél Simon Róbert Balázsnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének

2021. március 1. 12:22

Ungár Péter
Facebook
Kérem, hogy segítsen abban, hogy ennek a méltatlan helyzetnek mielőbb véget vessünk.

„Nyílt levél Simon Róbert Balázsnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének

Tisztelt Simon Róbert Balázs!

Talán, mint Győr egyéni országgyűlési képviselője, Ön is azt gondolja, hogy a Borkai-ügy rengeteget ártott a városnak. Nem is az egykori polgármester sajátos szórakozási szokásai, hanem az a botrány kapcsán kirajzolódó korrupciós hálózat, mely hosszú éveken keresztül károsította meg a győri lakosokat, és melynek talán a legfontosabb szereplője Rákosfaly Zoltán ügyvéd volt.

Bár joggal reméltük, hogy Borkai Zsolt leváltásával ez a korszak lezárult, sajnos a tények ezt egyre inkább cáfolják. A kormány ugyanis úgy döntött, hogy bár éttermek ezrei mennek csődbe a lezárások miatt, valamiért a hasonló kockázati kategóriába tartozó kaszinók zavartalanul működhetnek.

Felmerül a gyanú, hogy mindez azért történt így, mert ezek a helyek az elmúlt évek átalakításainak köszönhetőn mind a kormánypárthoz közelálló, a kormánypárt által támogatott üzletemberek kezébe kerültek. Azért fordulok éppen Önhöz, mert az egyik legnagyobb kaszinótulajdonos Magyarországon pont Rákosfalvy Zoltán, aki győri mellett a pécsi és a miskolci kaszinó koncessziós jogait is birtokolja.

Azaz miközben Győrben is éttermek és szórakozóhelyek tucatjai mennek csődbe, tisztes vállalkozók sorának tűnik el néhány hét alatt egy élet munkája, addig Rákosfalvy Zoltán nem a bíróságra járt az elmúlt hónapokban, hanem milliárdokat keresett.

Remélem Képviselő Úr is egyetért velem abban, hogy joggal vélik sértésnek a csőd szélén táncoló magyar vállalkozók, amikor még egy ilyen korrupciós ügy kirobbanása után sem bünteti meg a kormány az őket éveken keresztül kifosztó kétes szereplőket, hanem újabb kiskapukat ácsol, hogy tovább gazdagodjanak.

Ezért arra kérem, hogy segítsen abban, hogy ennek a méltatlan helyzetnek mielőbb véget vessünk és támogassa az Országgyűlésben azt a javaslatomat, melyben a parlament kimondaná, hogy a kaszinók nem eshetnek más elbírálás alá, mint az éttermek vagy kávézók.

Üdvözlettel,

Jenei Ferenc

az LMP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke

Ungár Péter

országgyűlési képviselő, LMP”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Neked is igazad van. Ez sokat ront a 2022-ön.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés