Kínai vakcina vásárlásáról egyeztetett a lengyel elnök Hszi Csin-pinggel

2021. március 1. 18:58
Lengyelország a Sinopharm készítményével gyorsítaná fel a lakosság beoltását.

Andrzej Duda lengyel elnök Hszi Csi-Pinggel egyeztetett kínai vakcinák vásárlásáról – írja a Reuters a lengyel közszolgálati PAP hírügynökségre hivatkozva. Mint a portál írja, az elnök Mateusz Morawiecki kérésére cselekedett így. Más uniós tagállamokhoz hasonlóan Lengyelországban is lassan halad a lakosság beoltása, az AstraZeneca és a Pfizer készítményeinek késlekedése miatt.

Lengyelország ezért – Magyarországhoz hasonlóan – kínai oltóanyaggal szeretné felgyorsítani az oltakozást. Andrzej Duda szóvivője szerint további tárgyalások várhatóak a két fél között a vakcinabeszerzéssel kapcsolatosan.

Nyitókép: Noel Celis / AFP

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak mondom, akikre tartozik:
Itt lenne az idő visszamenőlegesen az ATV műsorait nagyító alá venni.
A Klubrádió és az alja internetes média is sorra kerül, ha rajtam múlna...
Csak azért, mert a ma esti A nap híre-ben úgy 18.10 perc körül a Pulay nevű a Publicus Intézet embereként azt találta mondani:
(Magyarországon) "a külügyminiszter dönt a vakcinákról, a vakcinák alkalmazásáról"...
Ilyesmi soha nem jelent meg a Magyar Közlönyben, sem másutt.
Ez sima gyűlöletre uszítás Magyarország külügyminisztere és kormánya ellen. Szíjjártónak semmiféle értelemben nincs köze a vakcinák beadásához.
Ő kialkudja az árat, megvásárolja és átadja az illetékes hatóságoknak, itt a szerepe 100%-ban véget ér.
Szerintem csak az utóbbi 3 évben több száz uszító gyűlöletbeszéd hangzott el csak az ATV-n a kormány ellen, ami büntetőjogi kategória.
De ha a Fidesz választást akar veszíteni, az más.
Nem ide tartozik, de megkérném Rétvári Bencét, többé a Tordainak adott válaszában ne használja sem a tisztelt, sem az úr megnevezést.
Helyette elég a képviselő megszólítás, különben nem fogok a Fideszre szavazni.
Tordai ugyanis sem nem tisztelt, sem nem úr, de a képviselő megnevezésnek is csak akkor lenne értelme, ha Tordai világossá tenné: kiket képvisel.
Mert a magyarságot: NEM, annyi bizonyos.

És a több száz ATV-s gyűlölet-uszítást - amit a moderátorok 99%-ban megválaszolatlanul hagynak!, jóváhagyólag, mint tényt! - bíróság elé vinni, mindet, hiánytalanul, sürgősen.

Hülyeség, a Németországban élő 3,5 millió török meglincseli Merkeléket, ha az orosz és kínai vakcinával oltott törököket nem engedik be.

Nem, bocika, ezt a feladatot te kaptad, ezért regisztráltál már be megint. Mielőtt kixellek: A cikk egyetlen állítását, miszerint a lengyelek tárgyalnak a kínai vakcináról, az összes nagy hírügynökség lehozta, mi ebben a hazugság?

X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés