Az oltásellenesség hete

2021. február 28. 18:04

Bolgár György
Népszava
A tény az, hogy a baloldal (nevezzük a rend kedvéért demokratikus ellenzéknek) oltáspárti.

„Azt állította Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (a parlamentben), hogy »a magyar baloldal a kínai és az orosz vakcina ellen egyetlenegy érvet hoz föl: a kínaira azt, hogy kínai, az oroszra pedig azt, hogy orosz«.
Ezzel szemben a tény az, hogy a baloldali (és nem baloldali) ellenzék egyetlen egyszer sem érvelt így. Viszont több kifogásuk is volt itteni forgalmazásuk ellen, és az államtitkár kedvéért megismétlem ezeket. 1. A kínai oltóanyag kísérleti, harmadik fázisáról nincs publikált dokumentáció. 2. Ezt a vakcinát Kínában csak a 60 évesnél fiatalabbak körében használják, míg nálunk az idősebbeket oltják vele. 3. Ennek ellenére a magyar kormány rendeletileg kötelezte a Gyógyszerészeti Intézetet az oltóanyag engedélyezésére a szokásos vizsgálatok elvégzése nélkül. 4. A hozzánk szállított orosz vakcina nem (vagy nem csak) abban a gyárban készül, amelyet magyar szakemberek is ellenőriztek. 5. A magyar lakosság számára az jelentene nagyobb garanciát, ha mindkét vakcinát jóváhagyná az európai gyógyszerhatóság, ám a két ország gyártói be sem adták erre vonatkozó kérelmüket. Mindössze ötig kellett volna számolni, de az államtitkár csak a nulláig jutott.

Azt állította Orbán Viktor (szokásos péntek reggeli rádióinterjújában), hogy a baloldal oltásellenes, és le akarja beszélni az embereket az oltásról.

Ezzel szemben a tény az, hogy a baloldal (nevezzük a rend kedvéért demokratikus ellenzéknek) oltáspárti. Alapvetően csak azt kifogásolja, hogy a kormány megint külön utakon jár, és Európában jóvá nem hagyott vakcinákat is befogad, márpedig ennek lehetnek egészségügyi kockázatai. Vagy Orbán Viktor szerint nem lehetnek?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az eddig összesen Mo-ra érkezett vakcina 55%-a nyugati és 45%-a keleti. Jövő héten várhatóan többségbe kerül a keleti vakcina.
Ha az ellenzék lebeszéli az embereket a keleti vakcináról, mekkora lenne az átoltottság? na, ezért -is- oltásellenes az ellenzék.

Szóval már a gyógyszeripar is megvette őket?

Bolgár minden pontban hazudik. Az ellenség az oltás lassításával a Krekó tervet hajtja végre.
Brüsszel politikai okokból nem tárgyal a kínaiakkal és az oroszokkal......

Nem nagyon beszélnek róla hogy az EU által engedélyezett Astra Zenecát több EU tagállamban nem adják időseknek, van ahol már 55 fölött sem, Svájc meg eddig még az engedélyt sem adta ki. Ellenzékünk érdekes módon emiatt nem problémázik. Angliában közben vidáman oltanak vele minden korcsoportot. Amúgy hatékonyság tekintetében a kínai és orosz vakcinák magasan verik az AZ-t.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés