Van egy rossz hírem Bodnár úr számára

2021. február 26. 17:59

Schiffer András
Facebook
Akivel vitája van, az valójában nem én vagyok, hanem Joseph Stiglitz.

„Látom, hogy Bodnár Zoltán, az MNB volt alelnöke – a »tudjukmerjüktesszük« sok évtizedes arroganciájával – »felháborító disznóságnak« nevezte az euró-bevezetéssel kapcsolatos álláspontomat. Van egy rossz hírem Bodnár úr számára. Akivel vitája van, az valójában nem én vagyok, hanem Joseph Stiglitz. Aki mégiscsak egy Nobel-díjas – igaz rendszerkritikus és nem rendszerapologéta – közgazdász. Igaz, viszonylag kevés devizahitel-károsult szegélyezi munkásságát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, vajon melyik párt fogja miniszterelnök jelöltnek felkérni Schifit?

Visszasírom Schiffert.

Válaszok:
Rézvirág | 2021. február 27. 14:40

Bodnár a közgazdaságtan Komáromi Zoltánja.
Komáromi pedig az orvosi társadalom szemetje.

A baloldal tele van ilyen élősködő kis pondrókkal, mint ez a Bodnár. Ezek annyira kibaszott, agyatlan, nyálcsorgató, nyugattól beájuló hülyék, hogy tényleg nem értenek semmi máshoz, csak nyugati példák szolgalelkű másolásához. Amikor meg nem azt az eredményt kapják, amire számítottak, akkor természetesen mindig valaki más lesz érte a hibás, sosem ők.

A szemétdombra Bodnár Zoltánnal!

És ami a legfontosabb: amíg ő porondon volt, fel sem merült az MSZP/DK/stb.-vel való összeborulás. Ugye a Karácsony-Jávor-Szabó Tímea csapat is ezért lépett ki már az első ciklusban: ők már akkor összeborultak a Gyurcsány-féle ballibbel.

Bizony, ez az a Bodnár.

„Gyurcsányi” szerepét egy telefonbeszélgetés alapján idézzük fel, amely Bitvai Miklós, az Állami Autópálya-kezelő vezérigazgatója és Kulcsár Attila között történt 2003 júniusában. Bitvai: „Most a Gyurcsányival akart beszélni a Bodnár, őt kereste. Hogy intézkedjenek, mert szar lehet belőle.” Bodnár Zoltán, akinek beszélnie kellett „Gyurcsányival”, nem más volt, mint a Nemzeti Autópálya Rt. elnöke (jelenleg a Magyar Liberális Párt gazdasági főideológusa), fáradozására pedig – az igazságügyi szakértő szakvéleményéből idézve – azért volt szükség, mert „Kulcsár állásából történt felfüggesztése után is történtek visszapótlások a pénzintézetnél. Példaként említem az Állami Autópálya-kezelőt, amikor 2003. június 20-án is volt visszapótlás.”

Nem kicsi. Négymilliárd forintos. Ez az ügy is ad acta került azonban, „Gyurcsányi” pedig a lajtoskocsijával együtt eltűnt örökre.

Kövér teljesen jó lesz.

Bodnár Zoltán nem cáfolja és nem is tudja cáfolni Joshep Stiglitz Nobel-díjas közgazdász állításait, ahogy Jeroen Dijsselbloemsem tudta. Így az egész egy nagy blöff amit elővezet.
Kapcsolódó írások:
Bodnár Zoltán felháborodás
https://nyugatifeny.hu/2021/02..
El kellene dobni az egységes eurót a Nobel-díjas közgazdász szerint
https://www.portfolio.hu/gazda..
Jeroen Dijsselbloem: Miért nem értek egyet Joseph Stiglitzcel?
https://www.consilium.europa.e..

sokan vagyunk ezzel így...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés