Orbán Viktor levelet írt Giorgia Meloninak

2021. február 26. 10:22
A miniszterelnök a Fidesz és az Olasz Testvérek közötti együttműködés erősítését szorgalmazta.

Korunk kihívásaival szemben közös összefogásra szólította fel Orbán Viktor az ellenzékbe vonult Olasz Testvéreket (FdI) Giorgia Meloni pártelnöknek címzett levelében, amelyet a jobboldali olasz párt csütörtök este hozott nyilvánosságra. A levél azt követően érkezett az Olasz Testvérekhez, hogy a Giorgia Meloni vezette párt – egyedüli parlamenti erőként – nem vállalt szerepet a Mario Draghi közgazdász irányította új római kormányban. Az Olasz Testvérek sajtóirodája által közzétett üzenetben Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy politikusként tizenhat évet töltött ellenzékben, amely alatt megtanulta, hogy „a győzelem sohasem döntő, és a vereség sohasem végzetes”.        

„Egyedül az számít, hogy készen állunk-e a küzdelem folytatására” – írta a Fidesz elnöke. Orbán Viktor kiemelte, hogy a politikai megmérettetésekben  „megbízható társak kellenek, közös világnézettel és hasonló válaszokkal korunk kihívásaival szemben”. Orbán Viktor a Fidesz és az Olasz Testvérek közötti együttműködés és baráti kapcsolat folytatásának erősítését szorgalmazta „a józan észre, valamint a keresztény és konzervatív értékekre épített politikával”.          

Giorgia Meloni személyes látogatást tett Orbán Viktornál a 2018-as olaszországi parlamenti választási kampány idején, a Fidesz elnöke pedig 2019 szeptemberében felszólalt az FdI római találkozóján. Tavaly szeptemberben Giorgia Melonit az Európai Konzervatívok és Reformerek Pártja elnökének választották. Az FdI a felmérésekben a harmadik legnépszerűbb olasz párt a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga és a baloldali Demokrata Párt (PD) mögött.

(MTI)

(Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Churchill 1941-ben adta áldását az egészen cinikus módon Vegetariánus hadműveletnek nevezett titkos tervre, aminek az volt a lényege, hogy anthraxszal, vagyis lépfenével fertőzzék meg és irtsák ki Németország szarvasmarha-állományát, ami egyrészt a halálos betegség emberekre való átterjedésével, másrészt brutális éhínséggel járt volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés