Nem-zet

2021. február 26. 11:28

Batka Zoltán
Népszava
Nem titkos alagút. Háromszor is nem!

„Nem titkos alagút. Háromszor is nem! Hanem egy föld alatti, hosszú, keskeny autós parkoló, ahonnan majd nyilván egy folyosó vezet a Puskás Aréna VIP páholyába, és aminek a létét nemzetbiztonsági érdekből titkosítottak. Rossz az, aki rosszra gondol. Például, hogy szakasztott ugyanígy nézhetett ki az a mára betemetett föld alatti féregjárat is, amin keresztül a Rákosi-elit tagjai jutottak be suttyomban a Népstadion díszpáholyába.

Még szerencse, hogy a tudományos focializmussal felvértezett, az új idők Moszkvájából, Brüsszelből csorgó, az új idők KGST-jének forrásait nagy kortyokban nyeldeklő élcsapat mindig is tudott differenciáltan gondolkozni. Kezdődött az egész ott, amikor Orbán Viktor gombászni volt Tokaj mellett, majd elvetődött egy helyre, ahol nagy meglepetésére ott találta a feleségét és néhány párthívét, akik éppen a megvásárolt szőlőföldjeikre lehúzható állami támogatásokról trécseltek. A miniszterelnök úr pedig letette a porhantós pöszmétével teliszedett kosarat és hozzászólt kicsit.

Szerencsére  később a bíróság megállapította, hogy a megbeszélés nem volt taggyűlés. Aztán újra hatalomra jutva már bemutatták, hogy a nemzeti gondolat lényege a »nem« szó. Meg a fosztóképzők. Például Simicska Lajos és Mészáros Lőrinc, akik nem oligarchák, hanem »Cukkerberget« alanyi jogon leköröző tehetséges vállalkozók, akik állami tendereken úgy tarolnak, mint anno Mugabe a zimbabwei választásokon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés