Milliárdok

2021. február 26. 17:39

Pozsonyi Ádám
Demokrata
Ha valaki meg akarja ismerni az emberi lélek alját, menjen a Facebookra.

„Kíváncsi vagy az emberi természetre? Felejtsd el Dosztojevszkijt, Csehovot, Adyt és Kosztolányit. Ezek a zsenik naiv úriemberek voltak. Buboréklakók. Éltek a világukban, és hiába figyelték árgus szemmel a portást meg a szomszéd földbirtokos feleségét, még mindig nem tárták fel a mélységeket.

Nos, ha valaki meg akarja ismerni az emberi lélek alját, menjen a Facebookra. Olvasgassa a kommenteket. S ha megtette, egy idő után rájön, hogy az emberi cselekedetek legfőbb hajtóereje az irigység.

Úgyhogy ha egy régi osztálytársad furamód pökhendi, vagy a szomszéd érthetetlenül ellenséges, akkor az okot ne is keresd, megtaláltad, legfeljebb az lehet a kérdés, hogy mire irigy.

»42 milliárd dolláros vagyona van, de Salma Hayek szerint nem ezért ment hozzá« – ez a címe egy Origón lejött cikknek, mely azt feszegeti, hogy egyesek szerint Salma Hayek csak a pénz miatt ment feleségül a milliárdos François-Henri Pinault-hoz.

Nem tudom. Nem érdekel. Nem rám tartozik. Amik érdekesek számomra, a kommentek. „Hát igen. Ha közmunkás lenne, akkor is hozzáment volna.” »A csókos szájáért, mint Andika Lölőhöz.« »Még hogy a pénzéért? Ez egy nagyon alávaló galád vádaskodás. Ezek a melegszívű, szeretetre éhező hölgyek csak azért kénytelenek milliárdosokhoz férjhez menni, mert önző, jóképű, csóró milliomosok és pláne hajléktalanok folyton visszautasították őket.« »Tisztán látszik, szerelemházasság, de nem a Vajna Timike barátnője?” És így tovább.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez most coming out volt? Libsik=bolsik. Mindent letiltattok, elhallgattatok, ami nem illik a beteg világképetekbe.

A HVG hozzászólói is megmutatják, hol van az emberi lélek alja.
Simán a halálunkat kívánják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés