Már keresztény szellemet is oktatnak az SZFE-n

2021. február 26. 13:23

Gábor György
Facebook
A gyűlöletbeszéd nem rúg vesén, nem késel meg a buszon közvetlenül. De közvetve annál inkább.

„De ha magyar példa szükségeltetik, mondok azt is. A szó Horthy esetében is célhoz ért, aki a Gellértben rendezett tiszti vacsorán, miután nyilvánosan felolvasták Somogyi Béla cikkét, a dühöngő asztaltársaságnak csak ennyit mondott: »Nem beszélni kell itt, hanem cselekedni!« Másnap aztán már rá is talált Somogyi Béla holttestére egy rőzsét gyűjtő asszony a Duna-parton.A gyűlöletbeszéd nem verekszik, nem rúg vesén, nem késel meg a buszon, nem veri be a boltod kirakatát. Közvetlenül nem. De közvetve annál inkább. Kinek jelentett bármit is akár még másfél évvel ezelőtt az, hogy SZFE? Azoknak, akiknek ez volt a munkahelyük, akik ott tanítottak, akik ott tanultak, akik ott dolgoztak, meg azoknak, akik számára fontos volt és jelentett valamit a magyar kultúra, a magyar színházi és filmes hagyomány. Másoknak aligha.

Most már sokaknak. Például egy színházat belülről nem biztos, hogy valaha is látott késelőnek rengeteget. Mert megtanították, kiokosították különféle személyek mondatai arra, mi is az az SZFE, s ő jó tanítványnak bizonyult: értett a szóból. Megszokott, megszokottan aljas és piszkos stratégiák ezek. Miközben teli szájjal ők is Isten becsületét idézik egész álló nap, s halleluja, most már keresztény szellemet is oktatnak az SZFE-n. Tudniillik keresztények. Legalábbis a maguk módján és a saját szókészletükkel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'A gyűlölet része a harcnak. Az ellenség kitartó gyűlölete repít minket túl az ember természetes korlátain és formál bennünket hatásos, választékos, erőszakos és hidegvérű gyilkoló-gépekké. Katonáinknak ilyenekké kell válniuk, mert a gyűlölet nélküli emberek nem győzhetik le a brutális ellenséget."- fogalmazta Ernesto "Che" Guevara ezen anti-krisztusi üzenetét 1967-ben, a Trikontinentális Szolidaritási Szervezet Kubában tartott konferenciájára.

Eredmény idáig a kommunisták 148 millió áldozata.

Én meg csak Magyarországon 840,000 törzskönyvezett kommunista párttag holttestét nem találom sehol.
Akik kivették a részüket 148 millió időelőtt, erőszakosan meghalt embertársunk elpusztításnak haszonélvezetéből.

Gyuri most éppen azt írja le, hogy mekkora ökör a mélyszaros magyar, amikor az egész arclevágós performansz csupán 10 ezer forintjába került egy jóbarátjának, bocs, náluk: havernak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés