A Fidesz a kilencvenes évek nyilas szófordulataival operál

2021. február 26. 22:57

Amúgy én örülök neki, mert a fejemben lévő Fidesz-kép kapott egy igazolást.

2021. február 26. 22:57
Szegő Péter
Facebook

„Eddig úgy tudtam, hogy szellemi-ideológiai értelemben a Fidesz a MIÉP utódpártja. Pénteken kiderült, hogy Szabó Alberté is. (Fiatalabbak kedvéért: nem sokkal az előző rendszerváltás után, 1993-ban Ausztráliából Magyarországra disszidált Szabó Albert a kilencvenes évek hungarista mozgalmainak egyik legjelentősebb alakja. Azóta ismét Ausztráliában él.) 1993-ban Szabó megalakította a Világnemzeti Népuralmista Pártot (VNP). A VNP utóbb a Magyar Nemzeti Arcvonallal (elnök: a nem kevésbé kiváló Győrkös István, a bőnyi rendőrgyilkos) és a Kommunizmus Üldözötteinek Szövetségével (elnök: Ekrem-Kemál György) egyesült Magyar Hungarista Mozgalom néven.

Ami huszonnyolc éve néhány habókos, a politikai életben teljesen marginális nyilas különcködése volt, az most Fidesz jóvoltából a fősodor része.

Történt ugyanis, hogy Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai (sic! – Sz. P.) államtitkára pénteken közölte: „a magyarság mára egységes világnemzetté vált”.

Azt hiszem, anyanyelvi szinten tudok magyarul, szerintem ilyen szó nincs, hogy »világnemzet«. De még ha van is, az Szabó Albert szüleménye. A Fidesz tehát a kilencvenes évek nyilas szófordulataival operál. (Amúgy én örülök neki, mert a fejemben lévő Fidesz-kép kapott egy igazolást.)

De ez még nem minden.

Létező szavakból nem létező összetett szavak kreálása – »talajgyökér« vagy a mára már polgárjogot nyert »rögvalóság« – Szálasi Ferenc sajátja volt. Ezt az örökséget vette át a »világnemzettel« Szabó Albert, s az ő szóalkotását frissítette most föl a miniszterelnökségi államtitkár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2021. február 28. 23:00
"Létező szavakból nem létező összetett szavak kreálása – "talajgyökér" vagy a mára már polgárjogot nyert "rögvalóság" – Szálasi Ferenc sajátja volt." Még egy jó példa: "szivárványcsalád". A következő facebook posztban kérlek rántsd le a leplet erről a szálasista, nyilas kifejezésről!
Akitlosz
2021. február 28. 13:17
"A Fidesz a kilencvenes évek nyilas szófordulataival operál" Léteztek a kilencvenes években nyilasok?
beflower56
2021. február 28. 11:37
Csak rád kell nézni,és a mosolyodból kiderül szellemi fogyatékod.
zolka50.50
2021. február 27. 21:51
A fejedben sok szarság van, proli, látszik a mocskos pofádon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik