A Fidesz a kilencvenes évek nyilas szófordulataival operál

2021. február 26. 22:57

Szegő Péter
Facebook
Amúgy én örülök neki, mert a fejemben lévő Fidesz-kép kapott egy igazolást.

„Eddig úgy tudtam, hogy szellemi-ideológiai értelemben a Fidesz a MIÉP utódpártja. Pénteken kiderült, hogy Szabó Alberté is. (Fiatalabbak kedvéért: nem sokkal az előző rendszerváltás után, 1993-ban Ausztráliából Magyarországra disszidált Szabó Albert a kilencvenes évek hungarista mozgalmainak egyik legjelentősebb alakja. Azóta ismét Ausztráliában él.) 1993-ban Szabó megalakította a Világnemzeti Népuralmista Pártot (VNP). A VNP utóbb a Magyar Nemzeti Arcvonallal (elnök: a nem kevésbé kiváló Győrkös István, a bőnyi rendőrgyilkos) és a Kommunizmus Üldözötteinek Szövetségével (elnök: Ekrem-Kemál György) egyesült Magyar Hungarista Mozgalom néven.

Ami huszonnyolc éve néhány habókos, a politikai életben teljesen marginális nyilas különcködése volt, az most Fidesz jóvoltából a fősodor része.

Történt ugyanis, hogy Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai (sic! – Sz. P.) államtitkára pénteken közölte: „a magyarság mára egységes világnemzetté vált”.

Azt hiszem, anyanyelvi szinten tudok magyarul, szerintem ilyen szó nincs, hogy »világnemzet«. De még ha van is, az Szabó Albert szüleménye. A Fidesz tehát a kilencvenes évek nyilas szófordulataival operál. (Amúgy én örülök neki, mert a fejemben lévő Fidesz-kép kapott egy igazolást.)

De ez még nem minden.

Létező szavakból nem létező összetett szavak kreálása – »talajgyökér« vagy a mára már polgárjogot nyert »rögvalóság« – Szálasi Ferenc sajátja volt. Ezt az örökséget vette át a »világnemzettel« Szabó Albert, s az ő szóalkotását frissítette most föl a miniszterelnökségi államtitkár.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szálasi nem volt még a listám szerint, de hogy Potápit hasonlítja hozzá, és nem Orbán Viktort? Ezzel egy komoly ziccer kimaradt.

Nem a Fidesz operál a kilencvenes évek nyila szófordulataival, hanem a poszt szerzője.

Amennyiben az emlékezetem nem csal, akkor 2012 évben Orbán Viktor használta a ,, világnemzet” vagyunk. A szövegkörnyezetet figyelembe véve egyértelműen kiderül, hogy azt értette: A magyarok a világ minden részében megtalálhatók. Azóta éven legalább kétszer több baloldali firkász ,,rágta,, ezt a ,,csontot,,. Úgy látszik ismét előkerült. Holott inkább elszomorító, hogy sok becsületes magyar embernek el kellett hagynia az országot, vagy elhurcolták.

A Fidesz a baloldal kommunikációjában, volt már Jobbikos, MIÉP-es, mikor milyen kártyára volt szüksége a balliberális oldalnak. Mára azonban kiderült, hogy összenő, ami összetartozik és a baloldal keblére ölelte a Jobbikot. Hiába erőlködik a poszt szerzője ezt úgy sem tudja lemosni a balliberális oldalról.
Az elmúlt harminc évben pedig az MSZP/SZDSZ konglomerátum volt a szélsőséges a 2006 év történései során. A vezéralakja pedig Gyurcsány Ferenc volt és ma is az.

Tudod, hogy köztünk, zsidók között is vannak nagyon hülye zsidók, te az utóbbiakhoz tartozol.......

S még annyit, hogy a nyilasokkal, nácikkal a Te pártjaid borultak össze, az a zsidó "értelmiség", amely a hatalom megszerzése érdekében gerinctelenné vált, veled együtt.

A 90-es évek nyilas uralmát édesen átaludtam. Biztos jó volt.

Ausztráliában láttam egy riportfilmet Szabó Albertről. Egy munkatársa azt nyilatkozta, hogy amikor elment Izraelt említette úti célként. Se előtte, se utána róla semmit se hallottunk.
Izraelt kéne megkérdezni.

A zsidó "világnemzet"-nek még zsidó világkongresszusa is van:
"A Zsidó Világkongresszus (angolul World Jewish Congress, WJC) egy zsidó közösségeket és szervezeteket tömörítő nemzetközi szervezet melyet 1936-ban Genfben alapítottak, s amelynek központja New Yorkban (Egyesült Államok) található." (Wiki)

Nobel-díjat egészen pontosan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés