Nem kéne ezt erőltetni, Klára! Tényleg nem kéne

2021. február 25. 12:40

Rákay Philip
Facebook
Mondjuk, az is beszédes, hogy a Gyurcsány-listáról eddig csak Karácsony és Dobrev emlékezett meg a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról. Jakabnak sem sikerült.

„NEM KÉNE EZT ERŐLTETNI, KLÁRA! TÉNYLEG NEM KÉNE...

Van néhány olyan - a kommunisták rémuralmát idéző - nap az évben, amikor a Gyurcsány-Dobrev-Apró családnak mélyen hallgatnia illene. Hetedíziglen. De nem bírják ki. Sőt, igyekeznek ilyenkor „pápábbnak lenni a pápánál.” Pedig leginkább a néma csönd segítene...

Mondjuk, az is beszédes, hogy a Gyurcsány-listáról eddig csak Karácsony és Dobrev emlékezett meg a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról. Jakabnak sem sikerült. Ő ma is inkább a parizer-kampányban lubickol, s legújabb Facebook fotóján most éppen narancsot pucol. Az bizonyára több like-ot jelent ennek a morális nullának, mintha megpróbálna intellektuálisan és érzelmileg felzárkózni a mai emléknaphoz.

Klára meg eközben könnyezve moralizál, elítélve a kommunista gyilkosokat.

Sokszor elmondtuk már, de tényleg nem tudom, van-e még lejjebb...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van bőr a képükön és van ennél is lejjebb. Volt kitől tanulniuk. Közvetlenül a nagypapától, de a privatizáló mami sem morális akárki. A Feri meg ugyanilyen gátlástalan túlteljesítő kiszfiú volt.

A kommunista gyermekirtás is megér egy misét:
A volgai németek, lengyelek, csecsenek, kalmükök, ingusok, karcsájok, balkárok, krími tatárok, bulgárok, görögök, örmények, turko-mesketek, kurdok, kemsilek gyerekeit, majd a háború után az észtek, lettek, litvánok gyerekeit deportálták távoli régiókba.
1945 áprilisára például nem kevesebb, mint 34,700 tizenhat év alatti karacsáj gyerek volt Kazahsztánban, Kirgizisztánban és Üzbegisztánban. Mintegy 46,000 volt az Üzbegisztánba Grúziából (ma Georgiának hívják) száműzött gyerekek száma.
Az áttelepítés első éveiben a száműzöttek éves halandósága elérte a 27%-ot és az elhalálozottak többsége gyermek volt.”
(Alexander N. Yakovlev: A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-Oroszországban), Yale University Press, 2000, 44.old

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés