Uj Péter zsidózása

2021. február 24. 17:12

Békés Bence
Kontra
Antiszemita-e Uj Péter és Barcs Miki? Nem, természetesen nem azok.

„A Pesti Srácok szerkesztőségéhez juttatta el egy ismeretlen az Index belső, szerkesztőségi levelezésének részleteit 2005-ből. Az egyik körlevélben az akkori főszerkesztő, Uj Péter hívja fel munkatársai figyelmét a Flash együttes ügyére, javasolja, hogy foglalkozzanak a témával. A Tilos Rádió és az ORTT közötti küzdelmek időszakáról van szó, amikor a szociálliberális vezetésű hatóság és a mögöttük álló politikusok folyamatosan az adó elhallgattatásán dolgoztak. Egy Tilost érintő ORTT büntetés hírén háborodott fel az Index főszerkesztője, amit a Flash egyik durva, trágár dalának napközbeni lejátszása miatt kaptak. A munkatársaknak szóló levelében közli Barcs Miki (a Flash frontembere) reakcióját a büntetésre. A szövegben a Barcstól megszokott cirádás káromkodások és provokatív zsidózás hangsúlyos szerepet kaptak.

»Térdre nyilas pucsíttani, Se..enbüntet fityma rabbi! Tennap hallottam (m)értékadó judeopata körökben, hogy ez a sza.osku..a bácsfi dijána is kok zsidó, mint a szabóalby, se..enburgerrul maggyarosittott! zsidó nemzsidó, ba….ttronda gusztustalan csótány, 1 kiló kokóval se tunnám korpásongyalázni, még ha úgy pucsítana is, mint a szálasi akasztása közben ez a tény pediglen politikailag incorrect! Ha beszopol mindent kisk.csög, a politikus levágja a kisp.csöd!!!«

Antiszemita-e Uj Péter és Barcs Miki?

Nem, természetesen nem azok.

Barcs minden tekintetben egy igazi punk troll, aki nem ismer el semmilyen külső polgári korlátot, szabályt, tekintélyt, sőt, kifejezetten rájátszik ezek kigúnyolására, a velük való provokációra. Nem kell szeretni az ilyesmit, de lehet, és abban önmagában nincs semmi kivetnivaló, ha ezt az ország piacvezető online médiumának főszerkesztője teszi. És abba sem lehet belekötni, ha Uj ezt a témát a kollégáinak ajánlja, hiszen kétségtelenül érdekes és fontos foglalkozni vele.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés