Na, ezért kellett Orbán Viktornak újabb 90 napos felhatalmazás!

2021. február 24. 14:39

Szabó Tímea
Facebook
Négy kézilabda-stadionra 157(!), a dubaji világkiállításra 21, a vérlázító motorversenyre pedig 65 milliárd.

„A járvány közepén már megint nem az emberek megsegítésére, hanem sportra, világkiállításra és motorversenyre megy a pénz! Nem is kevés: alsó hangon 243 milliárd!!

Tegnap este a következő rendeletek jelentek meg a Magyar Közlönyben mint kiemelkedően fontos közérdek célját szolgáló szerződések:

• a 2022. évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti, szegedi, tatabányai és debreceni helyszíneken történő megrendezése érdekében szükséges beruházások,

• a 2020. évi Dubaji Világkiállításon történő sikeres magyar megjelenéshez szükséges beruházások,

• a Kelet-Magyarországi Versenypálya Korlátolt Felelősségű Társaság által a Magyarországi MotoGP megrendezésére irányuló vagyoni értékű jog megszerzése.

»Az ezekkel kapcsolatban kötendő szerződések halasztást nem tűrő, kiemelkedően fontos közérdek célját szolgáló szerződésnek tekintendőek, teljesítésükhöz kiemelkedően fontos közérdek fűződik. Ezért az ezekkel összefüggésben lebonyolítandó közbeszerzési eljárások tekintetében az ajánlatkérő minden esetben jogosult a rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására.«

Eddig a kormányrendelet. Értjük, ugye? Nem az egészségügy rendbetétele, nem a munkájukat vesztett emberek megsegítése az, ami »nem tűr halasztást«, ami »kiemelkedően fontos közérdek célját szolgálja«, vagy amelynek „teljesítéséhez kiemelkedően fontos közérdek fűződik”.

Nem, Orbán és a Fidesz szerint megint a stadionépítés, egy senkit sem érdeklő dubaji világkiállítás és egy motorverseny! Persze, Orbán, Mészáros, Szíjj László ezekből tud majd megint milliárdokat lopni, miközben mások azt se tudják a válságban, hogy jut-e a gyereknek vacsora hó végén az asztalra.

Orbán Viktor és a Fidesz-kormány csak a 4 kézilabda stadionra 157(!) milliárdot különített/költött el, a világkiállításra 21 milliárdot, a vérlázító motorversenyre pedig 65 milliárdot! És tudjuk, hogy mennek ezek az árak még följebb is. Ha ez nem lenne tragédia, azt mondanám, hogy ez egy vicc!

De, miniszterelnök úr! Felelni fognak ’22-ben ezért is! Nem marad a lopás, az emberek cserbenhagyása büntetlenül!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 260 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Timike is feleltetni akar.

Építsen már a kormány Szabó Timeának egy 500 köbméteres homokozót, hogy legyen hol kiélnie magát eszmetársaival.

Még így olvasva is hallom, azt a nagy vehemenciával ordítozó kellemetlen hangodat.
Épít a kormány, nem lop.
De neked csak erre indul be az agyad.

Nekem csak a motorverseny pályával van bajom. Egyrészt a cseheknél tudomásom szerint már van, másrészt nincs kinek szurkoljunk, Talmácsi óta nincsen igazán jól jegyzett versenyzőnk. ( Az előtte levő nagy, sajnos már évtizedek óta halott, Drapál Jánosnak hívták.)

És mindennek mi a frász köze van a jáványügyhöz es a veszélyhelyzethez, te idióta?

Érdekes, te miből veszed észre? Láttál papírokat, költségeket, végeztél költségelemzést, vagy csak egyszerűen neked ezt mondták, és utána már ez a véleményed?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés