Gulácsi és az LMBTQ-lobbi

2021. február 24. 13:38

Horváth Tamás
Vasárnap
Ugyanazok rajongják körbe Gulácsi Pétert, akik máskor a leghangosabban uszítanak a labdarúgók ellen.

„Pontosan ugyanazok rajongják körbe a leglátványosabban az LMBTQ-lobbi által behálózott Gulácsi Pétert, akik máskor a leghangosabban uszítanak a labdarúgók és úgy en bloc a magyar futball ellen. Nem lehet könnyű függetlenobjektív újságírónak lenni Magyarországon, hiszen gyakorlatilag naponta változik a narratíva, hogy éppen melyik ellenzéki pártot, politikust, művészt, vagy – ahogyan a legfrissebb esetben is látjuk – sportolót kell körülrajongani; és melyiket gyűlölni. Ezúttal Gulácsi Pétert, a magyar válogatott és az RB Lipcse kiváló kapusát emelte piedesztálra a heccsajtó – no nem a teljesítménye miatt (az mégiscsak nettó nácizmus lenne, ha valakit az érdemei, a cselekedetei, a szakmájában elért sikerei alapján ítélnének meg), hanem azért, mert keddi Facebook-posztjában kiállt az LMBTQ »családok« mellett.

A bejegyzés megosztása óta a már megszokott forgatókönyv szerint történik minden: pontosan ugyanazok a balliberális újságírók, kommentelők és politikusok rajongják körbe a leglátványosabban az LMBTQ-lobbi által behálózott Gulácsi Pétert, akik más esetekben a leghangosabban uszítanak a focisták és úgy en bloc a magyar labdarúgás ellen. Ismerjük őket, ők már csak ilyenek. Az aktuálpolitikai érdekeik határozzák meg, hogy kit emelnek fel, és kit taszítanak le. Ahogy egy Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr életművének lerombolásához tökéletesen elegendő volt, hogy a Vidnyánszky Attila vezette SZFE-n elvállalt egy oktatói állást (mint Koltai Lajos), Gulácsi Péter nagyszerű, ám általuk eddig semmibe vett sportolói karrierje is rögtön más megvilágításba került.

Nem lesz több balos troll által írt »buta focista«, »túlfizetett falábú«, »menj el inkább dolgozni!« komment Gulácsival kapcsolatban, és a »politikát ne keverjük a sporttal« hangvételű írások száma is meg fog csappanni a közeljövőben. Merthogy – ha tisztában van vele, ha nem – a magyar válogatott kapusa az LMBTQ »családokat« támogató posztjával politizál, mi több, a kiállásával csatlakozik ahhoz a nemzetközi és belföldi támadássorozathoz, amit a magyar kormány ellen indítottak az Alaptörvény tavaly decemberi módosítása (»Az anya nő, az apa férfi.«) miatt.

Gulácsi Péter egy remek sportoló, akinek a magyar labdarúgó-válogatott is nagyon sokat köszönhet. Attól, hogy  társadalmi szempontból destruktív eszméket terjeszt, nem lesz rosszabb kapus, nem teszi semmissé az eddig elért eredményeit. (A cancel culture a baloldal kenyere, nem a miénk.) Azzal azonban számolnia kell, hogy mivel egy ennyire megosztó és az aktuálpolitikai közbeszédben is hot topicnak számító témába tenyerelt bele, példaképként (amihez már nem elég csupán a pályán nyújtott teljesítmény) sok magyar szurkoló szemében esett a nimbusza.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés