Az oltás az új migránsügy

2021. február 24. 7:09

Bauer Tamás
Facebook
Orbán az EU vakcinabeszerzési nehézségeit látva ismerte fel, hogyan lehet ebből választási csodafegyver.

„Hetek óta látható, de a hétfői parlamenti ülésen vált a korábbinál egyértelműbbé, hogy az új választási »csodafegyver« az oltás. Ahogy a Charlie-Hebdo merénylet után Orbán azonnal felismerte, hogy hogyan tud a bevándorlás veszélyéből politikai csodafegyvert kovácsolni, most az EU vakcinabeszerzési nehézségeit látva ismerte fel, hogy hogyan lehet ebből is választási csodafegyver. Az EU-val szembeni »szabadságharc«, a keleti önkényuralmakkal való politikai együttműködés mint külpolitikai alapirány logikus következménye az orosz és kínai vakcinák beszerzésére irányuló, hónapok óta tartó törekvés.

Akkor is próbálkoztak ezzel, amikor még nem voltak gondok az EU-s vakcinabeszerzéssel. Amióta ez januárban bekövetkezett, készen áll az új csodafegyver. Hétfőn a parlamentben kikotyogták: arra készülnek, hogy az orosz és különösen a kínai vakcinákkal hónapokkal korábban fogják beoltani az oltást elfogadó magyarokat, és elérni az átoltottság olyan szintjét, amely mellett meg lehet szüntetni a korlátozásokat. Újra teleplakátolhatják az országot: »LEGYŐZTÜK A VÍRUST«. Ezúttal nem az energetikai multiktól, nem a migránsoktól, hanem a vírustól »védték meg« a magyar embereket.

Ki védte meg? Természetesen az Orbán-kormány, a Fidesz, szemben az ellenzékkel, amelyikre a védekezésben »nem lehet számítani«, amely ellenzi az orosz és kínai vakcina alkalmazását.Ne legyen félreértés: igaza volt 2013-ban az egyetlen bátor ellenzéki politikusnak, Gyurcsánynak, aki azzal a mondattal leplezte le a rezsicsökkentés hamisságát, hogy »legyen olcsóbb a madártej, de legalább a habja«. Egyedül maradt ezzel az ellenzékben, a többi ellenzéki párt meghátrált, és próbált rálicitálni a Fidesz rezsicsökkentési ígéreteire. Igaza volt Gyurcsánynak 2015-ben is, amikor azt mondta, hogy Magyarországnak képesnek kell lennie az EU által előírt számú menedékkérő kérelmének elbírálására, és hogy a menekültproblémára csak közös európai megoldás lehetséges. Az ellenzéki pártok többsége a menekültkérdésben nyomban behódolt a Fidesz előtt, a 2018-as választást megelőzően pedig már mindenki a kerítés fenntartása mellett foglalt állást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs itt semmi csodafegyver, hacsak nem úgy tekintünk a valóság eseményeire, amelyek valami fura okból kifolyólag mindig Orbánnak kedveznek. A migránsügyet, vagy a járványt nem Orbán teremtette.

Márpedig ha a valóság Orbánnak kedvez, márpedig ifj. Körmös úgy tűnik, emiatt dohog, akkor nem értem, mi érdeke fűződne az országnak ahhoz, hogy az ország vezetését lecserélje egy olyan politikai elitre, amely a valóságot max. elhazudni tudja. Mint ahogy az általa ismét felszopott Feri csinálta 2006-ban.

Tételezzük fel egy pillanatra, hogy Orbán is csak a saját, önös érdekei mentén cselekszik politikailag, mint Gyurcsány, és az ideológián kívül a különbség csupán annyi, hogy Orbán sikeres, Gyurcsány meg nem.

Ki az, aki az utóbbit választaná, azon az alapon, hogy ő biztos csak jót akart, csak hát a helyzet rákényszerítette, hogy azt tegye, amit tett? Tényleg ennyire nem számít az eredmény? Kizárólag a feltételezett jóemberség alapján kéne dönteni, ki kormányozzon? Kizárólag az alapján kéne dönteni, hogy ki mit állít? Főleg ellenzékben, ahol simán állítanak valamit, utána meg annak az ellenkezőjét. Józan dolognak számít az, hogy egy nép inkább Gyurcsányt válassza, dacára annak, hogy a kormányzati ciklusát sikeresnek ítélni még a saját politikai táborában sem nagyon szokás?

Egyébként ha valaki, dacára a rossz eredménynek, újra és újra ugyanazzal próbálkozik, hetedszerre, tizedszerre is ugyanazt, és ugyanúgy próbálja, hogy aztán újra és újra kudarcot valljon, ez az elmebetegség jele. Az ellenzék kollektív pszichózisban szenved.

Hányinger ez a Bauer. Egy valós, teljes világra kiterjedő vészhelyzetben az ellenzék csak egy újabb lehetőséget lát a kormánybuktatásra, eszükbe sem jutott, hogy létezik olyan, hogy nemzeti minimum, bármit csinált a kormány, ők reflexből rávágták, hogy az úgy rossz.
És akkor most ennek a Bauernek van képe azt mondani, hogy a kormány a saját hasznára használja az oltásügyet.
Az volt a legnagyobb hiba, hogy a rendszerváltáskor nem lettek kisöpörve a komcsik a közéletből, jóval előrébb tartanánk a ballaszt nélkül.

Az orosz vakcina elleni kampány besült, a jelek szerint a kínai elleni is megroggyanni látszik, megint kell egy félfordulat. Egy szélkakas nem forog ennyit.

Nem véletlen, hogy Macron és mások sem agitálnak a keleti vakcinák ellen. A legtöbb ember ki akar szabadulni a karanténból, és tudja, hogy ehhez oltani kell, méghozzá gyorsan és sokat. Nincs idő azzal szarakodni, hogy az EU bürokrácia mikor milyen szerre bólint rá.

Egyébként eddig sem érdekelt senkit sem az EU jóváhagyása oltások terén, mindenki elintézte országon belül.

Hát igen, az ilyen embert "politikus"-nak hívják. Bauer fölfedezte a kanálban a mélyedést. Ha az ország félidő alatt befejezi az oltást, mint az EU, és netán lecseng a járvány, véletlenül nem joggal lesz büszke Orbán a teljesítményére? Véletlenül nem joggal mutat majd rá, hogy moslékkormány esetén dokumentálhatóan félévvel tovább tartana a járvány, mert ők oszt egy kanyi kínai vakcinát nem vennének, az tuti?

Csak érjen véget ez a mocsok. Ha Orbán megdicsőül miatta, és valós teljesítmény alapján, az járulékos haszon.

az a csunya Orban folyton aljasul visszael azzal hogy ti nem ertetek semmihez o meg igen. micsoda dolog hogy lehet ezt engedni nem is ertem

Sajnos szerintem Bauer téved.
Ebbe belebukhat Orbán. Erőlteti a kínai vakcinát, és mi van ha az EU-ban nem fogadják el az igazolást, és nem tudnak azok utazni, akiket kínaival oltottak. A harag elsöpri a miniszterelnököt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés