A Fidesz leszavazta a 100%-os táppénz bevezetését

2021. február 24. 20:12

Korózs Lajos
MTI-OS
Amivel továbbra is anyagilag bünteti a koronavírus miatt megbetegedetteket.

„Az MSZP még novemberben nyújtott be törvényjavaslatot arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Azonban a kormánypárti többség meg sem jelent, hogy erről tárgyaljon a Népjóléti bizottságban. Most pedig, jó pár hónappal később, amikor végre hajlandóak voltak a fideszesek tárgyalni a kérdésről, leszavazták. Ez szégyen, mind a válságkezelés, mind a munkavállalók érdekeinek szempontjából!

Ha a kormány szerint jár a 100%-os táppénz az egészségügyi dolgozóknak és a pedagógusoknak, akkor a fideszes képviselők miért szavaztak a folyamat egyszerűsítése ellen? Miért kell az érintetteknek egy bürokratikus kálváriát végigjárniuk, amelynek a végén még az sem biztos, hogy a kormányhivatal megítéli nekik a teljes összeget? Miért nem kaphatják meg automatikusan a teljes fizetésüknek megfelelő összeget?

Egyáltalán miért nem hajlandó a Fidesz automatikusan biztosítania 100%-os táppénzt mindenki számára, aki megfertőződött a koronavírussal?  Itt van a harmadik hullám, ismét emelkednek a számok, a járvány terjedését pedig az is felgyorsítja, hogy sokan úgy dolgoznak, hogy a 60%-os táppénztől való félelmükben eltitkolják a tüneteiket. Az emberek egymást fertőzik a munkahelyükön, mert a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad! Nem jó kedvükben mennek betegen dolgozni az emberek, hanem azért, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket!

Az MSZP szerint, mindent meg kell tenni annak az embertelen helyzetnek az elkerülése érdekében, hogy a munkavállalóknak dönteniük kelljen az anyagi biztonságuk és a saját, vagy mások egészsége között. Ezért továbbra is azt javasoljuk, hogy automatikusan kapjanak a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt mindazok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke”

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés